Siyaset Şantaja boyun eğmeyeceğiz

Şantaja boyun eğmeyeceğiz

29.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, ABD’nin yaptırım açıklamasına sert tepki gösterdi: “Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur? Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz”

Şantaja boyun eğmeyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Papaz Brunson’un serbest bırakılmaması nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ABD’nin yaptırım tehditlerine Türkiye’nin hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğini kaydeden Bahçeli, “On yıllardır müttefiklik hukuku içinde bulunduğumuz ABD, Evanjelistlerin dolduruşuna gelip bir Papazı bahane göstererek Türkiye’yi tehdit etmektedir. Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir. Malum Papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış! Bu üslup küstahça değil midir? Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur?” dedi.

“Türkiye-ABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir Papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir” diyerek sözlerine devam eden Bahçeli, “ABD Başkanı, Papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ’cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir. Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz,
eğmeyeceğiz. Türk milletine tehdit işlemez, tarihin hiçbir döneminde de işlememiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Takas ihtimali

Takas ihitimali üzerinde de duran Bahçeli, “Papazı isteyen ABD, Pensilvanya’daki haini verirse her hal ve şartta bir takas imkân ve ihtimali doğabilecektir. Kanaatim odur ki, ya bir yol ağzında, ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir” ifadelerini kullandı.

Askıda ekmek

Bahçeli, “Askıda Ekmek Projesi’nin iki ana kaynağı vardır. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün sosyal övüncüdür. Askıya koyulan ekmek Türk toplumculuk anlayışının kutlu bir tezahürüdür” dedi.