Siyaset‘Postal yalayan kim?’

‘Postal yalayan kim?’

09.06.2010 - 00:53 | Son Güncellenme:

Çiçek’in geçmişte Mesud Barzani için, “Dünün postal yalayıcısı” dediğini anımsatan Bahçeli, aynı toplantıda bir araya gelmelerinin gerçekte hangisinin postal yaladığı hakkında fikir verdiğini söyledi

‘Postal yalayan kim’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP grup toplantısında terör ve İsrail’in insani gemilere yönelik kanlı saldırısı konusunda hükümeti özetle şöyle eleştirdi:
PKK’NIN HAMİSİ: (Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in geçmişte Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani için ‘dünün postal yalayıcısı’ ifadesini kullandığını anımsatarak) Bu zatın ziyaretinde, bu sözleri söyleyenin de aynı toplantıda utanmadan hazır bulunmuş olması, gerçekte hangisinin postal yaladığı hakkında herkese fikir vermiş olmalıdır. Barzani, PKK’nın hamisi, lojistik destekçisidir. Türkiye’ye meydan okumuştur. Dışişleri Bakanı’nın utanmadan sıkılmadan ‘Mesud abi’ diyerek ailesine dahil ettiği Mehmetçik katili zalimin kartviziti bunlardır. Hükümetin düştüğü çukurun derinliğini herkese göstermektedir. Erdoğan sonunda muhatabına kavuşmuş ve layığını bulmuştur. Denize düşmüş yılana sarılmıştır.
TRAJEDİYİ İSTİSMAR: Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in müdahalede bulunacağı konusunda AKP’li milletvekillerini gitme kararından vazgeçirdi mi? Bu iddialar doğru ise AKP hükümetinin yola çıkanların başına geleceklerden haberdar olduğu anlaşılmaktadır. Gerekçe İsrail’in müdahale ihtimali değilse, o taktirde de AKP’nin sivil yardım faaliyetlerini desteklemediği, sonucundaki trajediyi istismar ettiği ortaya çıkacaktır. AKP ve CHP Tevrat üzerinden münakaşa ediyor. Biz, bu ‘öldürmeyin’, ‘çalmayın‘ ekseninde birbirleriyle münakaşa eden muhataplara 13 Kasım 2007’de kürsüden şiirler okuyan İsrail Cumhurbaşkanı’nı TBMM’de hararetle alkışlamadan önce bu uyarıları niye yapmamış olduklarını hatırlatmak ve sormak isteriz.
KUKLACI AYNI: (İsim vermeden ABD’yi ‘kuklacıya’, iktidarı da ‘kukla’ya benzeterek) Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin, Allah’ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara, Ortadoğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları aldatmadır, istismardır, iki yüzlülüktür. Kuklacı aynı merkezdir. Farklı olan kuklalardır.