Siyaset‘Parti tüzüğü mutlaka  değişmeli’

‘Parti tüzüğü mutlaka  değişmeli’

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeniden CHP Grubu’nun lideri eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, tüzük kurultayının toplanmasını istedi.

‘Parti tüzüğü mutlaka  değişmeli’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan Pekşen, özetle şunları söyledi:

CHP’NİN ÖNÜNDEKİ ENGEL: CHP bu tüzük ile maalesef örgütten tümüyle koptu. Tekrar partinin örgüte devredilmesi ve örgütün yetkilerinin tekrar kazanılması için tüzüğün mutlaka değişmesi gerekiyor. Bu antidemokratik tüzük ile CHP’nin devam etmemesi için gayret ediyorum. Bir kurultay toplanacaksa bunu örgüt toplamalı. CHP’nin önündeki en büyük engel tüzüğüdür. İktidarın da, CHP’nin çalışmasının da, motivasyonun da önündeki en büyük engel tüzüktür.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ: Bu tüzük ile örgüt, ne belediye meclis üyesi ne belediye başkanı adayı ne il genel meclis üyesi ne milletvekili adayı hiçbirini seçme hakkına sahip değil. Parti içinde demokrasiyi sağlamadan Türkiye’de demokrasi sağlama iddiası çok ciddi kabul görmez. Bu Tüzük ile Genel Başkan bütün kadroları atama yetkisine sahip. Önseçimle gelen hiçbir milletvekili bir daha milletvekili seçilemedi. Parti içi demokrasi diyorsanız önce kendi partinizden başlayacaksınız. Demokrasiyi kuracağım diye büyük bedeller ödemiş olan CHP’de tarihinde hiç bu kadar parti içi demokrasi yok edilmemiştir.

Haberin Devamı

ÖRGÜT İSTEMİYOR: Örgüt rahatsız, bu tüzükle devam etmek istemiyor. Kendi adayını kendi seçmek istiyor. Sayın Genel Başkan sık sık söylüyor, televizyonlara çıkıyor, ‘Genel başkanlar adayları koyar listelere, vatandaşın önüne, onlar da seçer’.

ÖRGÜTÜ GEZECEK: Üç yıldır hazırlanıyorum. Mayıs’tan sonra bu hazırlığımızı örgüte taşıyacağız ve örgütle birlikte güçlü bir şekilde tüzük kurultayına partiyi davet edeceğiz.