SiyasetMenzil şeyhinin yemeğindeki AKP’li vekiller dosyalandı

Menzil şeyhinin yemeğindeki AKP’li vekiller dosyalandı

29.04.2009 - 01:47 | Son Güncellenme:

Ergenekon’a yönelik soruşturma kapsamında yapılan aramalarda emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’dan ele geçirilen dijital veriler içerisinde, AKP milletvekillerinin Nakşibendi tarikatı şeyhinin iftar yemekli sohbet toplantısına katıldığını gösteren fotoğraflı belgeler çıktı

Menzil şeyhinin yemeğindeki AKP’li vekiller dosyalandı

Belge ve fotoğraflar, Eruygur’un “Önemli Dosyalar”, Tolon’un ise “Çok Önemli Dosyalar” isimli klasörleri içerisinde “Bilgi Notu” başlığıyla yer aldı.
Belgelere göre; 18 Kasım 2003’te saat 16.30 ile 20.00 saatleri arasında Nakşibendi Tarikatı Adıyaman Menzil Grubu şeyhlerinden Feyzettin Erol, Keçiören İlçesi Pursaklar Beldesi Kasr-ı Şirin Camii yanında bulunan dergâhında AKP milletvekillerinin de katıldığı iftar yemekli bir sohbet toplantısı düzenledi.
Yemeğe, AKP Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Afyon Milletvekili Ahmet Koca, Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil ile Türk Konut Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Odabaşı, ANAP dönemi eski Meteoroloji Genel Müdürü Faysal Gedik ile birlikte 30-35 kişi daha katıldı. Bilgi notuna göre, Şeyh Erol, yemeğin AKP milletvekilleri için verildiğini ancak çoğunun işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını söyledi.