SiyasetKahraman şehit dualarla uğurlandı

Kahraman şehit dualarla uğurlandı

01.05.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tunceli’de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur Çayı’ndaki tatbikatında botun devrilmesiyle akıntıya kapılarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş (36), Ankara’da toprağa verildi.

Kahraman şehit  dualarla uğurlandı

Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, maske takıp, sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu. Kaybolduktan 44 gün sonra Uzunçayır Baraj Gölü’nde cansız bedenine ulaşılan Güneş için Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde ve Elazığ Havalima’nda törenler düzenlendi. Törene, şehidin eşi Gülnur, annesi Aysel, babası Emin ve ağabeyi Mehmet Güneş de katıldı.

Haberin Devamı

Ankara’ya getirilen şehit için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında, protokol üyeleri maske takıp, sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada eşinin üniformasını giyerek törene katılan Gülnur Güneş, tabuta dokunarak asker selamı verdi. Şehidin cenazesi Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi. Uzman Çavuş Güneş’in 2008 yılında Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çatıştığı ve yaralandığı, bu nedenle 3 ay Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gördüğü öğrenildi. Güneş, Elazığ depreminde de enkazdan 16 kişiyi çıkaran ekipte yer almıştı.

Haberin Devamı

Kahraman şehit  dualarla uğurlandı