SiyasetGül, Irak'a Ocak'ta gidiyor

Gül, Irak'a Ocak'ta gidiyor

24.12.2008 - 08:58 | Son Güncellenme:

.

Gül, Iraka Ocakta gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ziyaretini Ocak ayında gerçekleştireceğini belirterek, "Erteledik biliyorsunuz, tabii gideceğim" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen TÜBİTAK Ödülleri törenin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, terör örgütü PKK’ya ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Bir konuyu ele aldığınız, hatta bir ’eve dönüş yasası’, bir af gündeme geldiği iddiası var" şeklindeki sözlerine, gazetelere bakmadığını belirterek, konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, bir başka soru üzerine de Talabani ile konuşmadığını, Bağdat’a yapmayı planladığı ziyareti gerçekleştiremediğini söyledi. "Irak’a Ocak ayında gitmeyi düşünmüyor musunuz?” sorusuna ise Gül, "Tabii gideceğim. Erteledik biliyorsunuz. Gideceğim" karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı Gül, "Talabani, CNN Türk’e verdiği röportajında Kürt konferansından bahsediyor, çözüm önerisinden bahsediyor. Türkiye’ye danışılarak, konuşularak söylenen bir şey midir bu? Türkiye böyle bir düzenlemeye nasıl bakar?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:
"Herkes bir şekilde yardımcı olmak için uğraşıyor. Neticeye bakmak lazım. Güzel sözler oluyor tabii ama neticeye bakmak lazım"

Yazarlar