Siyaset'Gemi ve uçaklarımız teyakkuz halinde'

'Gemi ve uçaklarımız teyakkuz halinde'

30.03.2022 - 06:35 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli bir şekilde anında imha ediliyor. Mayınla mücadele TSK'nın hakim ve başarılı olduğu bir konudur" dedi.

Gemi ve uçaklarımız teyakkuz halinde

Akar, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin Karadeniz'den Türk karasularına sürüklenen mayınlara ilişkin sorularını yanıtladı. Mayınla mücadelenin teknik bir konu olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çalışmaları, konsepti kapsamında yer aldığını vurgulayan Akar, "Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli bir şekilde anında imha ediliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Önlem aldık'

Sürüklenen mayınların sayısına yönelik soruya "Ortada konuyla ilgili birbiriyle çelişen ifadeler var. Biz gerekli önlemlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz" yanıtını veren Akar, mayınların nereden geldiği ve kaynağına yönelik soru üzerine "Ukrayna'da döşenen mayınlar mı geldi yoksa başka mayınlar mı devreye girdi? Bu konuda emin olmadan bir şey söylemek doğru olmaz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.