SiyasetErgin'den BDP'ye: Söz orucuna girsinler

Ergin'den BDP'ye: Söz orucuna girsinler

24.10.2012 - 17:56 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. "Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli diyorum." diyen Bakan Ergin, "Bu problemin çözümüne katkı sunacak olan varsa katkısını sunsun. Ama bu problemi büyütmek, yangına benzin dökmek isteyenler varsa lütfen onlar söz orucuna girsinler, söz söylemesinler. 'Ya hayır konuş, ya sus.'" dedi.

Erginden BDPye: Söz orucuna girsinler

Ergin, Sincan Cezaevi'nde mahkumlarla bayramlaştı. F1, F2, L1 kadın ve çocuk cezaevlerini gezen Ergin, incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin Sincan Cezaevi'nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Ergin, Sincan Cezaevi'nde açlık grevi yapan kadın ve erkek tutuklu hükümlülerin yanı sıra 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunanlarla da görüştüğünü dile getirdi.

Ergin, görüştükleri isimleri tek tek saymanın bir anlamı olmadığını belirterek eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve beraberinde kalan komutanlarla görüştüğünü söyledi. Kendilerine dönük talepleri not ettiklerini anlatan Ergin, "Ceza infaz kurumunun uygulamalarından dolayı bize bir talep gelmedi. Personelimizin uygulamalarından genel bir memnuniyet var. Benim için de faydalı temaslar olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Aile görüşünden terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yararlanıp yararlanamayacağına yönelik bir soruya Ergin, "Aile görüşü bir hak olarak değil ödül olarak uygulanıyor. Dünyadaki uygulamalarda hükümlü ve tutukluların belli sınırlamalara tabi olmaması şartı var. Sınırsız ve limitsiz bir uygulama olmayacak." karşılığını verdi.

EV İZİNLERİNİN SAYISI ARTIRILIYOR

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Ceza ve İnfaz Kanunu'nda değişiklik yapan yasa taslağıyla ilgili de açıklamalar da bulunan Bakan Ergin, kapalı cezaevinde tutuklu ve hükümlülerden evli olanların 3 ayda bir eşleriyle 3 saatten 24 saate kadar görüşebileceğini belirtti.

Ergin, açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülere yılda 3 kez kullandırılan ev izninin ise yılda 4'e çıkarılacağını açıkladı.

"YANGINA BENZİN DÖKMEK İSTEYENLER SÖZ ORUCUNA GİRSİN"

Açlık grevlerinin bitirilmesi noktasında BDP milletvekilleriyle görüşülüp görüşülmediğine yönelik bir soruya Ergin, ilk günden bu güne kadar gerek sivil toplum örgütleri, gerek siyaset kurumlarından tüm görüşme taleplerinin karşılandığını hatırlattı.

"Gerek siyasi parti, gerek STK temsilcisi olsun bu konuyla ilgili çözüm arayışı içinde olan ve sorunu küçülterek ortadan kaldırmaya dönük gayret sarfeden bir Adalet Bakanı bulmuşlardır." diyen Ergin, şunları söyledi: "Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli diyorum. Bu problemin çözümüne katkı sunacak olan varsa katkısını sunsun. Ama bu problemi büyütmek, yangına benzin dökmek isteyenler varsa lütfen onlar söz orucuna girsinler, söz söylemesinler. 'Ya hayır konuş, ya sus'. Bu kadarını ifade ediyorum. Bu meselenin çözümü noktasında katkı sunacak olan varsa o katkıları bugüne kadar aldık. Bu tür temas arayışlarını cevapsız bırakmadık. Bundan sonra da bu tavrımız devam edecek."

Haberin Devamı

Basın özgürlüğü konusunda Türkiye hakkında hazırlanan raporun sorulması üzerine Bakan Ergin, "Elde ettiğimiz ilk verilere dayanarak söylüyorum. Basın mensuplarımız bu yorumlara ilişkin yorum ve eleştiri yapacaklarsa bence biraz sabırlı olmalarında fayda var. Çünkü bu raporda belirtilen isimler konusunda daha sonra bir kısım mahcubiyetler yaşanabilir. Bu rapor geçen yılki raporu telafi endişesiyle hazırlanmış bir rapor görüntüsündedir. Raporu Türkiye'de 3 gazeteci arkadaşa hazırlattıklarını ifade etmişlerdir. Rapor dikkatlice tarafımızdan değerlendiriliyor. Somut sonuçlarıyla beraber bayram ertesinde sizlerle bunu paylaşacağım. Şu kadarını söyleyeyim. İhtiyatlı değerlendirmenizde fayda var." şeklinde konuştu.