Siyaset Erdoğan seçmen kütüklerine dikkat çekti: 504 bin üyemiz listelerde yok

Erdoğan seçmen kütüklerine dikkat çekti: 504 bin üyemiz listelerde yok

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Seçmen kütüklerindeki problemlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadığını açıkladı. Erdoğan, yaklaşık 1.5 milyon seçmenin de 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştirdiğini söyledi

Erdoğan seçmen kütüklerine dikkat çekti: 504 bin üyemiz listelerde yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

REKABETİ SÜRDÜREN DAVA ADAMI DEĞİL: Aday belirleme sürecinde yaşanan her şey artık geçmişte kaldı. Ne aday adaylarımızın ne de adaylarımızın bu dönemdeki rekabeti seçim çalışmalarına yansıtmayacaklarına canı gönülden inanıyorum. Aksi yönde davrananlar olursa, hiçbir zaman AK Partili olmamış, olamamış, dava adamı da siyasetçi de olmamış demektir

HÂLÂ OTURUYORSUNUZ: Seçimlerle ilgili kurumlarımız, yargı teminatı altında işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Bazı kesimlerin başarısızlıklarını seçimleri yürütmekle görevli kurumlarımıza yükleme gayretlerine her dönemde şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı unutmuş değiliz. ‘YSK’nın önünde oturacağız’ diyenleri unutmuş değiliz. Ne oldu? Hâlâ oturuyorsunuz. Artık esameleri bile yok.

Haberin Devamı

ASIL MAĞDUR AK PARTİ: Seçmen kütükleri, sandık tutanakları birleştirme yazılımıyla ilgili iddialar her başarısızlığın ardından dile getiriliyor. Bunun üzerine biz de arkadaşlarımıza, ‘acaba buralarda bir sorun olabilir mi veya var mı siz de bir bakın’ talimatını verdik. Ortaya çıkan tablo, ortada kasıtlı bir sorun bulunmadığı ama sistemden kaynaklanan sıkıntıların asıl mağdurunun da AK Parti olduğunu gösteriyor. AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadı. Partimizin üyesi olan, dolayısıyla sandık başına gittiğinde zaten oyunu alacağımız yaklaşık yüzde 1’lik bir seçmen kaybımız var baştan. 24 Haziran’da seçmen listelerinde yer aldığı halde 2019’da kaydı olmayanların sayısı 924 bine yakındır. Bunların 234 bini vefat, 205 binden fazlası askerlik, 63 bini hükümlü veya kısıtlı, 63 binden fazlası da yurt dışına gitmiş olmaları sebebiyle listelerde bulunmuyor. Burada bir sıkıntı yok. Ancak MERNİS’te adres kaydı olmadığı için listelerde yer almayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu kişilere teker teker ulaşıp adres bilgilerini düzelttirmemiz ve seçmen kütüklerine kaydettirmemiz lazım.

BU YANLIŞA GİRİLMEMELİ: 24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1.5 milyona yakın seçmen var. Bunların 222 binden fazlası AK Parti üyesi. Öyleyse yakın markaja alacağız. İşte, ‘Buradan taşınalım, kaydı taşıyalım da muhtarlığı alalım, taşıyalım da il genel meclisi üyeliğini alalım, belediye meclis üyeliğini alalım veya belediye başkanlığını alalım’. AK Parti bu tür bir yanlışın içerisine kesinlikle girmemelidir. Bu konuyu siz kontrol altına alacaksınız.

Haberin Devamı

YAKIN MARKAJA ALALIM: Bu yıl ilk defa oy kullanacak yaklaşık 1 milyon seçmen varlığı çok önemli. Seçim İşleri Başkanlığımızda tüm bu kayıtlar detaylarıyla mevcuttur. Onun için ana kademe kadın kolları ama özellikle de gençlik kolları bu işi çok yakından takip etmek durumundadır.

‘Siyaset kabul ettirme sanatı’

Milletimiz 25 yıldır şehirlerini ve hayatlarını bu kadroların belediyecilik anlayışına teslim ediyorsa elbette bunun bir sebebi var. Durup dururken bunu yapmıyorlar. Bir memnuniyet var. Kimsenin AK Parti’ye oy vermek gibi bir mecburiyeti, mahkumiyeti, borcu yoktur. Ahlakımızla, duruşumuzla, mütevazılığımızla, hizmetlerimizle, projelerimizle, vizyonumuzla biz halkımızı ikna edeceğiz. Siyaset, milleti kendinden nefret ettirme değil kendini millete sevdirme, benimsetme, kabul ettirme sanatıdır.

Haberin Devamı

Erdoğan seçmen kütüklerine dikkat çekti: 504 bin üyemiz listelerde yok

‘Yalan destekleme fonu oluşturdular’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Trabzon’a giderek AK Parti Trabzon Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, Trabzon-Erzincan hızlı tren projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Erdoğan, CHP’ye yüklendiği konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

ÖNCE VATANIM: Sadece 81 vilayetimizde inşa ettiğimiz eserlerle yatırımlarla değil, aynı zamanda milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla insanlarımızın siyasete bakış açısını değiştirdik. Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. 3-5 oy daha fazla alabilmek için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık. Birileri gibi günü kurtarmak için ülkemizin geleceğini tehlikeye atacak politikalara tenezzül etmedik. AK Parti’yi diğerlerinden ayıran temel özellik, milletin çıkarlarını, ülkenin menfaatlerini daima kendisinin üstünde tutmasıdır. Kuruluşundan itibaren ‘Önce vatanım, önce milletim’ diyenlerin partisi olmuştur. CHP ve benzerleri gibi, Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık. Şöyle geçmişe bir bakın, acaba ne yapmışlar, laftan başka ne yapmışlar? Biz laf siyaseti değil icraat siyaseti yaptık.

Haberin Devamı

CHP DEĞİŞMEYİ BAŞARAMADI: Milletimiz değişmiş, ülkemiz hemen her alanda ilerlemiş, ancak CHP alışkanlıklarını değiştirmeyi başaramamıştır. Dünyanın yaşadığı onca dönüşüme rağmen bu parti maalesef 1940’lara darbe dönemlerine takılıp kalmıştır. Kendini yenilemek yerine yalan, iftira, çarpıtma ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Bugüne kadar partimiz ve şahsım hakkında attıkları iftiraların tamamı boşa çıktığı halde alışkanlıklarını terk etmiyorlar. Söyledikleri yalanlar dolayısıyla onlarca kez tazminata mahkum oldular. Meclis kürsülerinden attıkları iftiraların bir tanesini dahi yargı karşısında ispatlayamadılar. Belge diye ellerinde salladıkları kağıtların hiçbirini delil olarak mahkemeye sunamadılar. Kimi zaman FETÖ’cülerin kimi zaman ajanlık yapan sözde gazetecilerin kimi zaman da Türkiye düşmanı çevrelerin kendilerine servis ettiği dokümanlarla üzerimize geldiler. Ancak her seferinde attıkları iftiraların altında ezilmekten kurtulamadılar. Can çıkar huy çıkmaz. Bunlar da söylemlerini değiştirmek yerine yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Artık bunu iyice kurumsal hale getirmeye başladılar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP’liler bir araya gelip partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar. Adı yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine aralarında para toplayıp mahkemenin verdiği tazminat kararlarını ödeyeceklermiş. Yalan destekleme fonu oluşturan CHP’nin yine iftira, hakaret, gerilim oluşturacağı anlaşılıyor.

BİZ AVUKATLARIMIZA DİYORUZ: Şu anda bir milyonun üzerinde verilen tazminatlar var. Biz de avukatlarımıza diyoruz, ‘sizin olsun, yeter ki siz bunu tazminata mahkum edin.’ Ne diyelim, Allah bunlara akıl fikir versin. Doğru düzgün siyaset yapmak varken, yaşadıkları onca hezimete rağmen halen yalan siyasetinden medet umuyorlar. Oysa iftira atmayı bıraksalar, yalanı terk etseler hem partileri hem mahkemeler hem de millet rahatlayacak. Hakaret etmek yerine fikir üretseler, proje üretseler emin olun bundan herkes karlı çıkacak.