SiyasetErdoğan, Putin ile görüştü

Erdoğan, Putin ile görüştü

18.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Savaşın sona ermesi için mekik diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Putin ile görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son gelişmeler ve sahadaki insani durum ele alındı. Erdoğan Türkiye'nin, Rusya ile Ukrayna arasında barışın sağlanması için en başından beri sergilediği samimi yaklaşımı sürdürdüğünü ifade etti. Kalıcı bir ateşkesin ilan edilmesi halinde, uzun soluklu çözümün yolunun açılacağını belirten Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelerden müspet sonuç alınmasını can-ı gönülden arzu ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Daveti yeniledi

Erdoğan, bazı konular üzerinde uzlaşıya varmanın liderler düzeyinde görüşmeler gerektirebileceğine işaret ederek, Putin ile Zelenski'yi İstanbul veya Ankara'da misafir etme teklifini yineledi. Savaşın hiçbir tarafa fayda sağlamayacağını ve diplomasiye fırsat verilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sahadaki insani durumun gözetilmesi ve insani koridorların iki yönlü olarak etkin ve sorunsuz şekilde işletilmesi gerektiğine de dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ayrıca Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir telefonda görüştü. Erdoğan ile Iohannis, savaş bağlamında yaşanan zorunlu göçün idaresi ve bu sürecin çeşitli sektörlerdeki yansımalarına yönelik tedbirler noktasında iş birliği ve eşgüdümü artırma hususunda mutabık kaldı.