Siyaset Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terör örgütü yandaşlarının Avrupa’da diledikleri gibi at koşturduğunu vurgulayan Erdoğan, “İkaz ediyorum: O çok sevdiğiniz teröristler silahlarını size çevirecek” dedi.

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki kararına sert tepki göstererek, “Bunun adı ‘özgürlük’ veya ‘hak arayışına destek olmak’ değil, düpedüz terörperestliktir, terörist seviciliktir” dedi. Erdoğan, Külliye’deki Muhtarlar Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi. İşte satır başları:

Haberin Devamı

ONLARIN İŞİNE GELMEZ: Siz bakmayın birilerinin Türk demokrasisini hakir görmeye çalışmasına. Onlar demokrasiyi sadece kendilerine hizmet ettiğinde severler. Milletin tercihlerinin hakim olduğu gerçek demokrasi, onların asla işine gelmez. Mesela, AİHM dün ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş? Türkiye, terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı davada özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz AB organlarından herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim 2014’teki olaylar sırasında insanları, tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu?

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

SORUN VAR: Elinde sadece bu hadise sebebiyle aralarında 16 yaşındaki Yasin Börü’nün de bulunduğu 50 insanın kanı bulunan biri için sergilenen gayretin milyonda biri, acaba o masumlar için gösterilmiş midir? Belediye otobüsünde diri diri yakılan genç kızımıza, daha birkaç ay önce eşini ziyaretten dönerken patlatılan bombayla 11 aylık bebeğiyle paramparça edilen hanım kardeşimize gösterilmeyen ilgi, onları katledenlere adeta yağdırılıyorsa burada bir sorun vardır.

Haberin Devamı

AİHM SEN NEREDESİN?: Avrupa Birliği’nin bizatihi kendisinin ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği, daha hayata gözlerini açmamış çocuktan, 80 yaşındaki ihtiyara kadar her yaştan on binlerce insanın katili olan PKK’ya verilen desteği, bu zalimlerin kurbanlarından esirgeyenleri hiçbir zaman biz ciddiye alamayız. Bugün Avrupa’nın hangi şehrine giderseniz gidin, terör örgütü yandaşları diledikleri gibi at koştururken, milyonlarca euro para toplarken, ülkesini ve milletini seven vatandaşlarımıza adeta nefes aldırılmıyor. AİHM, sen neredesin? Sen bunları görüyor musun? Türkiye’de darbeye teşebbüs eden FETÖ’cüleri baş tacı yapan hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun ‘demokrasinin’ adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı ‘özgürlük’ veya ‘hak arayışına destek olmak’ değil, düpedüz terörperestliktir, terörist seviciliktir.

AVRUPA’YA İKAZ: Buradan Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum. O çok sevdiğiniz teröristler var ya, çıkarlarına dokunduğunuz gün silahlarını size çevireceklerdir. Sonuç olarak diyoruz ki, siz varın kendi sırça köşklerinizde dilediğiniz kararları alın, biz demokratik hukuk devleti vasfımızdan asla taviz vermedik. Ülkemizin ve milletimizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

‘EZANLA İŞİ YOK Kİ’

(Türkçe ezanı savunan Öztürk Yılmaz’ın CHP’den ihraç edilmesi) Ezanla işi yok ki. Bunların dedeleri zaten ezanın Türkçeleşmesini isteyenlerdendi. Ezan evrenseldir.

‘Gezi finansörünün arkasında Soros var’

Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi (Osman Kavala) şu anda içeride. Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros. Bu adam dünyada milletleri bölmek, parçalamakla adeta birilerini görevlendiren, parası bol ve bu paraları da bu şekilde tüketen birisidir. Türkiye’deki temsilcisi de aynı şekilde babadan zengin ve bu imkanlarını da bu ülkeyi parçalayıp, bölen, işte bu özellikle terör eylemlerine karşı her türlü bu noktada desteği veren kişi. Şimdi içeride. Suçu olmayan, herhangi bir şeye karışmamış olanı niçin kalksın da bizim yargımız içeri alsın? Buradan ben bir kez daha tekrarlıyorum. Gezi olayları, tıpkı CHP’nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Bu projenin adı Türkiye’nin ayaklarına yeniden pranga vurma, milletimizin kutlu yürüyüşünü engelleme ihanetidir.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararına tepki: Düpedüz terörist sevicilik

KAÇIP GİTTİ: Ne diyor bay Kemal; ‘Bunların hepsi akademisyen, sabah evine gideceğinize, davet etseydiniz onlar zaten gelirdi’. Senin işte o ‘beyefendi’ dediklerinden bir tanesi de yine bir köşe yazarıydı. 5 yıl 10 aya mahkum oldu. Fakat cezaevine göndermedi onu yargı. Tutuksuz devamını sağladı. Peki ne yaptı? Kaçıp Almanya’ya gitti. Şimdi Almanya’da bu zat. Almanya’da Türkiye’nin aleyhinde her türlü kampanyayı yapıyor. Müslüman, bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Gezi’yi övenler, gizli veya açık, PKK’yı da över FETÖ’ye de destek verir. Gezi’yi yüceltenler, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar, milletin kutsallarına saldıranları da baş tacı ettiler. Bizzat yaşayarak gördük ki Gezi, Türkiye’yi kalkındıracak, ileriye taşıyacak ne kadar iş ne kadar proje ne kadar gayret varsa hepsinin karşısına dikilmenin adıdır. Bunları destekleyenler aynı zamanda Suriye’de ve Irak’ta tezgâhlanan oyunların da en önde gelen savunucularıdır.

Haberin Devamı

HEPSİ FAŞİST: Adı ister akademisyen ister gazeteci ister siyasetçi ister iş adamı ister sivil toplum kuruluşu yöneticisi olsun hiç fark etmez. Bunların hepsinin girdileri aynı yerden gelir, çıktıları da aynı yere gider. Alçaklıkta sınır tanımayan bu tipler, zahirde demokrasiyi, özgürlükleri hatta sol jargonu ağızlarından düşürmezler ama hepsi de zihniyet olarak tam manasıyla birer faşisttir. Bunların bir başka ortak özelliği de milletimizin adeta yeminli düşmanı olmalarıdır.