SiyasetDTP'li Demirbaş: ‘Tek devlet’e karşı değiliz, ‘Tek millet’ demiyoruz

DTP'li Demirbaş: ‘Tek devlet’e karşı değiliz, ‘Tek millet’ demiyoruz

12.11.2008 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

DTPli Demirbaş: ‘Tek devlet’e karşı değiliz, ‘Tek millet’ demiyoruz

DTP’nin düzenlediği panelde konuşan Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, “Biz tek devlete karşı değiliz. Bayrakla da bizim sorunumuz yok. Ama biz ‘tek millet’ demiyoruz. Biz Kürdüz” dedi.
DTP Kars İl Başkanlığınca Mavi Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen ve Avukat Kahraman Özçağın’ın yönettiği panele konuşmacı olarak DTP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Kemal Aktaş, görevden alınan Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile DTP eski Kars İl Başkanı Mahmut Alınak katıldı. Halkçı Belediyecilik panelinde, ‘Çok Dilli Belediyecilik’ uygulamaları nedeniyle görevden alınan Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş şunları söyledi:
“Çok dilli belediyecilik sistemi gereklidir. Her evi bir okula dönüştürmeliyiz. Dilimiz yasaklanmıştır. Belediyelerin bir diğer görevi de halkı bilinçlendirmek ve geliştirmektir. Erdoğan ‘tek dil, tek devlet, tek millet’ diyor. Biz tek devlete karşı değiliz. Bayrakla da bizim sorunumuz yok. Ama biz tek millet demiyoruz. Biz Kürdüz. Ermeni, Kürt, Laz, Gürcü’lerin dilini ve inançlarını kabul etmek niçin yanlış olsun? Eğer bu ülkede bir bölücü varsa o da bu sistemi yönetenler, Tayyip Erdoğan ve onun yandaşlarıdır.”
DTP eski Kars İl Başkanı Mahmut Alınak da, “Tayyip Erdoğan bir taraftan ‘Atatürkçüyüm’, öte taraftan da ‘ben dindarım’ diyor. Bence Tayyip Erdoğan dini de kullanıyor, Atatürk’ü de kullanıyor. Ne Atatürkçüür ne de dindardır. Tayyip Erdoğan sadece ve sadece keser gibi kendine yontan takiyeci bir siyasetçidir. Kürt halkı için de, Türk halkı için de bir talihsizliktir” dedi.

Yazarlar