SiyasetÇocuk bulma kurumu değiliz

Çocuk bulma kurumu değiliz

04.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını tekrarlarken, PKK’nın kaçırdığı çocuklarla ilgili HDP’ye talep gelmediğini söyledi

Çocuk bulma kurumu değiliz

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, PKK’nın kaçırdığı belirtilen çocuklarla ilgili olarak, “HDP’ye yönelik talep yoktur. Askere alma dairesi olmadığımız gibi çocukları bulma kurumu da değiliz” dedi.
Kürkçü, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimseyle ortaklık yapmayacaklarını ve kendi adaylarını çıkaracaklarını belirterek, ikinci tura HDP adayının kalamaması halinde nasıl hareket edecekleri konusunda, “Kürt düşmanlarına tek bir oy vermeyeceklerini” söyledi.
HDP’nin grup toplantısında konuşan Kürkçü, Ağrı’da BDP’nin kazandığı yenileme seçimi için, “Devletin tüm gücüyle, tankı, topu, panzeri, polisiyle sandık başlarında halkı korkutarak oyları çalmaya yeltenenlere halk ağır tokat yapıştırdı” dedi.

‘Yumuşak G planı’
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan eylemle, “kaçırılan çocuklar” meselesinin dayatıldığını savunan Kürkçü, hükümetin daha önce taahhüt ettiği biçimde çocuk asker kullanımının denetimi ile ilgili uluslararası sözleşmeleri ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yetkisini kabul eden Roma Statüsü’nü imzalamaya çağırdı. Kürkçü, çocukların dönmesi için barış sürecine hız vermek, hukuksuzlukları ortadan kaldırmak gerektiğini belirterek “HDP’ye yönelik talep de yoktur. Askere alma dairesi olmadığımız gibi çocukları bulma kurumu da değiliz. Türkiye’ye sormak istiyoruz; o çocuklar hakikaten ailelerine geri dönecek olsalar, gelecekleri hakkında kim hangi garantiyi verebilir? Pozantı Cezaevi’ndeki çocuklara yapılanlar sizin çocuklarınıza yapılmış olsa, en uzak yere götürmeyi düşünmez misiniz?” dedi.
B planı devreye girer diyor Başbakan. Senin B planın ne? Olsa olsa ‘yumuşak G’ planınız olur. Biz biliyoruz bu planın ne olduğunu. AKP’nin Erdoğan’a çözüm bulması gerekiyor.
AKP, Erdoğan’ın AKP’si ise çözüm yok. Arkadaşlarımızın adadan gelmesinin ardından 48 saat geçmeden ortalıkta bir şey kalmadı, hakaretin de haddi hesabı yok. Sürecin pamuk ipliğine değil sağlam urganlara bağlı olması için çaba gösteriyoruz. Bu Erdoğan’ın zulmüne boyun eğmekten geçmiyor. Kutuplaştırmaya karşı halkçı siyaseti ortaya koyabilirsek yukarıdaki müzakerelerin aşağıdan güçlenmesi gerçekleşir” dedi.