Siyaset ‘Çad örnek bir dostluk sergiliyor’

‘Çad örnek bir dostluk sergiliyor’

28.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye gelen Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno ile terörle mücadele konusunu ele aldıklarını söyleyerek, “FETÖ’yle mücadeledeki desteğiyle Çad, ülkemizle bu alanda örnek bir dostluk sergiliyor” dedi.

‘Çad örnek bir dostluk sergiliyor’

Erdoğan, Çad Cumhurbaşkanı Itno’yu resmi törenle karşıladı. İki lider, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ikili görüşmede ekonomik, siyasi, askeri, kültürel alanlarda iki ülkenin neler yapabileceğini konuştuklarını söyleyerek, “Sayın Debi ile geçen yıl göreve başlama törenime katılarak ülkemize ve şahsıma gösterdiği ilgi sebebiyle de bir kez daha teşekkür ederim. Değerli kardeşim ve beraberindeki heyetle az önce bu istişareleri tamamladık ve dört ayrı belgeyi imzalamış bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kazan, kazan’

Görüşmelerde terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını aktaran Erdoğan, iki ülkenin işbirliğini sürdürme kararlılığını teyit ettiğini vurguladı. Erdoğan, “FETÖ’yle mücadeledeki desteğiyle Çad, ülkemizle bu alanda örnek bir dostluk sergiliyor. Bu terör örgütünün Çad’daki okulları, geçen yıl itibarıyla Maarif Vakfımıza devredilmiştir. Adalet ve eşitliğe dayanan bir uluslararası düzenin savunucusu olarak, Afrika ile ilişkilerimize önem veriyoru z. Karşılıklı saygı, eşit ortaklık, adalet ve kazan kazan esasına dayalı olarak bu sac ayağını korumak durumundayız” dedi.

‘Çad örnek bir dostluk sergiliyor’