Siyaset'Biden’a sen kimsin diyemedin'

'Biden’a sen kimsin diyemedin'

29.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları hakkında ‘soykırım’ ifadesini kullanması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Biden’a sen kimsin diyemedin

 

BAHAR ATAKAN Ankara - Akşener, dün TBMM’deki grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

- VATAN SİZİN KUPON ARAZİNİZ DEĞİL: (Erdoğan’ın ‘Eğer toprak, kan dökülmemişse o zaten vatan olmaz’ açıklaması) Baş müteahhit Sayın Erdoğan, vatanı da maalesef kupon arazi zannediyor. ‘Vatan’ dediğinde milletçe her birimizin yüreği titrerken, Mehmetçik uğruna can verirken, kendisi vatanı, rant peşinde koşup arazileri parsellemek olarak görüyor. Sayın Erdoğan ve şürekasına sesleniyorum; vatan, sizin kupon araziniz değil şehitlerimizin bize emanetidir. Vatan, yabancılara parsel parsel satabileceğiniz arsa değil uğruna can verilmiş, kan verilmiş ebedi yurdumuzdur.

- KÜRSÜ DELİKANLISI: (ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelemesi) Bir baktık ki kafası bozulana posta koymakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir terbiyeli, pek bir şeker, pek bir minnoş Mister Erdoğan gelmişti. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da şöyle hakkıyla ‘Ey Biden sen kimsin’ çekmek yerine, ‘Sayın Biden’ demekle yetinmek zorunda kaldı. Kürsü delikanlısı Sayın Erdoğan, nefret ettiği rahmetli İnönü’nün, Johnson mektubuna koyduğu postayı, Biden’a koyamıyor. Beğenmediği rahmetli Ecevit’in dünyayı karşısına alma pahasına Kıbrıs’ta gösterdiği dirayeti Biden’a karşı gösteremiyor. Zerre hazzetmediği rahmetli Demirel’in İncirlik Üssü’ne Türk Bayrağı çeken o dik duruşunun, yanından bile geçemiyor. Sayın Erdoğan’ın bize yutturmaya çalıştığı ‘yeni Türkiye’, aslında yenik Türkiye’dir. AK Parti’nin bu millete reva gördüğü, ekonomide bitik, dış politikada ise ezik Türkiye’dir.

Haberin Devamı

- ÖNEMLİ KARAR: (18 günlük tam kapanma) Nihayet şimdi de çıkıp ‘tam kapanma’ dediler. Sayın Erdoğan, gecikmiş de olsa bu kararı önemli buluyoruz. Bu süreçte devlet imkanlarını seferber edip milletinin yanında olacaksın. O nedenle bir an önce çıkıp ‘tam kapanma destek paketi’ açıklayın. Paket kapsamında günlük ve haftalık çalışanlara, düzenli geliri olmayanlara acilen destek sağlayın. Kapanma mücbir sebep sayılsın, beyanname verme ve vergi ödeme yükümlülüklerini 1 ay erteleyin. Hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği, esnaflarımıza da çalışan başına 10 bin lira faizsiz, 1 yıl geri ödemesiz kredi verin.

Haberin Devamı

SP liderini ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kovid-19’a karşı yapılan aşıların ücretli satılacağı iddiasına karşılık Akşener, “Türkiye elbette vatandaşını ücretsiz aşılatmak durumunda olan bir devlettir. Tersini düşünmek bile doğru değildir” dedi. 18 günlük tam kapanmada uygulanacak alkol satış yasağına ilişkin Akşener, “Bu tartışmalar cambaza bak tartışmasıdır. Çok usturuplu bir şekilde alkol satışının engellenmesi, ‘ramazan ayında bunu niye yasakladınız’ denilmesi başka bir mesele, denilmemesi başka bir mesele. Kapanma ile birlikte esnafın stopajlarını sıfırlayacaklar mı, verilerini uzatacaklar mı elektrik paralarını geriye itecekler mi? İhtiyaç sahibi insanlara kişi başı 500 lira verilecek mi? Asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konulan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Çünkü zaten, esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde” dedi. Karamollaoğlu ise “Bu kadar uzun süre kapalı kalacaksa birtakım tedbirleri açıklarlar diye düşünüyorum. Geç kalmış olacaklar ama geç kalmak hiç yapmamaktan daha iyidir” diye konuştu.- ANKARA Milliyet