SiyasetBahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çağrı: Dokunulmazlığı sen getireceksin

Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çağrı: Dokunulmazlığı sen getireceksin

12.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik dokunulmazlık çağrısı ve CHP’den gelen “hodri meydan” sözleri hakkında konuşan Bahçeli, “Neyin hodri meydanını yapacağız! Getireceksen sen getireceksin” dedi “Her şey çok güzel olacak” sloganını paylaşan başta sanatçılar olmak üzere İstanbul seçiminin yenilenmesini eleştirenlere sert çıkan Bahçeli, “Hırsızın üstünü örtmenin bir manası yok” ifadelerini kullandı

Bahçeliden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna çağrı: Dokunulmazlığı sen getireceksin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam iftar yemeğinde gazetecilerle buluştu. Bahçeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik dokunulmazlık çağrısı ve CHP’den gelen “hodri meydan” yanıtının sorulması üzerine şunları söyledi: “Fezleke ile bir genel başkanı TBMM’ye taşımak yerine kendisinin iradesiyle TBMM’ye gelmesini demokratik açıdan daha ahlaki bulduğumu ifade etmek için dokunulmazlığın kaldırılması teklifinde bulundum. Neyin hodri meydanını yapacağız! Getireceksen sen getireceksin. Getirmeyeceksen fezleke yoluyla geldiği taktirde yine TBMM’de kanaatlerimizi açıkça ifade eder ve kullanacağımız oyu belirleriz.”

Haberin Devamı

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

24 HAZİRAN BAŞVURUSU: 24 Haziran’ı iptal ettiniz, 2015’i iptal ettiniz… Geriye doğru giderseniz 1946’ya kadar var! Sonra bunun altından Türkiye nasıl kalkacak? Milleti aldatmasınlar. 28 bin oydan 13 bin oya düşerken bu kadar çalınan oyun nereden çalındığının üzerinde mutabakat kuracakları yerde hırsızın üstünü örtmenin bir manası yok. Dört pusulayı da dahil etmiş olsa hırsızı kovalamaktan bu millet vazgeçmeyecek.

EMRE USLU’NUN SLOGANI: (‘Her şey çok güzel olacak’ sloganı) 2014-2013 yıllarında Emre Uslu denen bir kişinin sloganı bu. Şimdi herkes kullanıyor. Kimler var mesela? FETÖ’cüler var, PKK’cılar var. Slogan çok yanlış. Cumhur İttifakı’nın sloganını belirleme görevi AK Parti olmalıdır. Bana ille de bir slogan diyorsanız ‘İstanbul’da bu kadar gürleyen havada, yağmur bereket varken ‘yıldırımlar çaksın’ derim.

Haberin Devamı

ÖCALAN’IN AVUKATLARI İLE GÖRÜŞMESİ: Bu bir talep meselesidir. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek farklı noktalara getirerek hele hele PKK onun YPG’siyle onun HDP’siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanlar ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım.

İMAMOĞLU’NDAN LİDER OLMAZ: Liderliği bu kadar ucuza almamak lazım. Emek ister. Halkın kabulünü ister. Sevgi, saygı ister. Onlar daha oluşmadan bir seçim döneminde birden parlatmalarla lider doğmaz.

YÜZDE 52’Yİ AŞMALIYIZ

Cumhur İttifakı yüzde 50’nin altına düşerse sistem ve başka tartışmalar doğar mı? sorusuna Bahçeli, “Doğmadan getirenler var dolayısıyla Allah muhafaza öyle bir sonuç alındığı takdirde çok kişi gece gündüz tekrar edecektir. Bizim böyle bir doğuma müsaade etmemek için 52’nin yukarısını düşünmemiz gerekiyor. Yoksa istismarı çok olur. Fransa’sı karışıyor, Almanya’sı, İngiltere’si, ABD’si karışıyor” diye yanıtladı.

‘Cem Yılmaz’ı sevemem’

“Her şey çok güzel olacak” sloganını paylaşan başta sanatçılar ve iş çevresi olmak üzere İstanbul seçiminin yenilenmesini eleştirenlere sert çıkan Bahçeli şöyle konuştu: “Onları dikkate almıyorum. Herkes Cem Yılmaz Bey’i sever ve çok güler. Ben onu görünce, ‘önce bir elbiseni değiştir’ derim. Kravat tak, hatta takma başka bir şeyler yap. Belediye seçiminde oy vereceksen git ver ama sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma. Yüzde 49’u sevebilirsin ama yüzde 51’e de saygı duy. Ben Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem.”

Haberin Devamı

‘Tüsiad açıklamasına tepki’

TÜSİAD’ın açıklamasına da değinen MHP lideri, “Türkiye’nin önemli siyasi krizler yaşadığı ortamda bekleyip bekleyip siyasi krizi tahrik edici konuşmayı TÜSİAD alışkanlık haline getirmiştir. TÜSİAD’ın söylemini doğru bulmuyorum. Bir tek sorum var kendilerine; hangi iktidar gelirse gelsin bu yapısal reformlarının kitapçığını verdiler. Fakat bugüne kadar o yapısal reform tekliflerinden hangisi kabul gördü, hangisinden sonuç aldılar. Onun için bu tür ana kuruluşlar, katma değer ve üretim yaratan kuruluşlar siyaseti çok erken yorumlamaya kalkmasın. Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle sarf ediyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. Böyle şey olmaz. Yazık bu memlekete. TÜSİAD’ı halk da kabul etmiyor. Alternatifleri de doğmuştur” ifadelerini kullandı.

Yazarlar