SiyasetAYM'nin yeni üyesi törenle yemin etti

AYM'nin yeni üyesi törenle yemin etti

17.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni üyesi Kenan Yaşar'ın and içme törenine katıldı.

AYMnin yeni üyesi törenle yemin etti

 

Törende konuşan AYM Başkanı Zühtü Arsla, "Birey, toplum ve devletin huzur içinde varlığını devam ettirebilmesi hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, adil bir yönetimle hakkın tespiti ve teslimine bağlıdır" dedi.

Haberin Devamı

AYM kararlarında temel hak ve hürriyetlerin demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez unsurları olduğunun vurgulandığını belirten Arslan, şöyle devam etti: "Bireysel başvuru yolu, ülkemizde hakkın tespiti ve teslimi anlamında adaletin tecellisine çok önemli katkılar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. AYM'nin kararlarında vurgulandığı üzere bireysel başvuru kurumu, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesinde bireylere en üst düzeyde güvence sağlamaktadır. Diğer yandan bireysel başvurudaki 10 yıllık tecrübemiz, bize bu hak arama yolunun etkili ve başarılı olabilmesinin verilen ihlal kararlarının yerine getirilmesine bağlı olduğunu göstermiştir. AYM, yargı kararlarının icrasının yargılama sürecinin tamamlayıcı unsuru olduğunu, kararın uygulanmaması hâlinde yargılamanın da bir anlamının kalmayacağını belirtmiştir."

Haberin Devamı

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da katıldı. Erdoğan salona girişte Kılıçdaroğlu'nu elini kalbine götürerek selamladı. Kılıçdaroğlu da baş selamıyla karşılık verdi.