SiyasetAvukatı tutuklandı savunma yapamadı

Avukatı tutuklandı savunma yapamadı

09.04.2010 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasında 3 sanık, avukatları Yusuf Erikel’in yine Ergenekon soruşturmasından tutuklanması nedeniyle savunmayapmadı

Avukatı tutuklandı savunma yapamadı

İkinci Ergenekon davasının dünkü duruşmasında 3 sanık, avukatları Yusuf Erikel’in Ergenekon kapsamında tutuklu bulunduğunu belirterek savunma yapmadı.
13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın dünkü 52. duruşmasında, savunmasına devam etmesi beklenen tutuklu sanık Kemal Aydın, avukatı olan Yusuf Erikel’in Ergenekon kapsamında tutuklandığını belirterek, duruşmaya yakınının kızı olan avukat Tuğba Bilgin Yıldırım’ın geldiğini söyledi. Erikel’in, aynı zamanda kardeşi olan tutuklu sanık Neriman Aydın, Hamza Demir ve Mehmet Ali Çelebi’nin de avukatı olduğunu kaydeden Aydın, “Ben banka emeklisiyim. Dünyanın en büyük örgütünün yöneticisiyim ama avukat ücreti verebilecek durumum yok” dedi.
Avukat Tuğba Bilgin Yıldırım ise, dosyaya hazırlanmak için pazartesi gününe kadar mahkemeden süre istedi. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanıklar Neriman Aydın ve Mehmet Ali Çelebi’ye, Erikel’in tutuklanması nedeniyle kendilerine zorunlu avukat gerektiğini, mahkemeden avukat isteyip istemediklerini sordu. Aydın ve Çelebi, bunu istemediklerini belirtti. Şengün, tutuklu sanık Hamza Demir’e de hakkındaki suçlamaların avukat olmadan da savunma yapabilme imkânı sunduğunu belirtti. Demir savunmasının hazır olmadığını söyledi.
Öğleden sonraki oturumda tutuklu sanık eski Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ifade verdi. Yıldırım savunmasında MHP lideri Bahçeli’ye seslendiğini belirterek, davayı izlemelerini istedi. “Orduyu yönetecek, amiral, albay kalmadı” diyen Yıldırım, iddianamede, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız’a suikast planlandığı iddiasıyla ilgili olarak da “Sahte bir suikast planı hazırlamışlar” dedi. Yıldırım, kendisinde yapılan aramalarda bulunan CD’leri polisin koyduğunu öne sürdü.