SiyasetAdli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da

Adli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da

31.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni Adli Yıl açılış töreni 2017 yılındaki ‘istisna’ hariç 10 yıl aradan sonra ilk kez Yargıtay’ın ev sahipliğinde düzenlenecek. Böylece son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne taşındığı için “yargı bağımsızlığı”na ilişkin eleştirilerin hedefi haline gelen adli yıl açılış törenleri için yeni bir sayfa açılmış olacak. Yarın yapılacak törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması ve bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Adli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da

 AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Adli yıl açılış törenleri 2011’e kadar Yargıtay Salonu’nda yapılıyordu. Ancak 2011’de çıkarılan bir yasa ile Yargıtay’ın üye sayısı 250’den 387’ye çıkarılınca, adli yıl açılışı da “yoğunluk” sebebiyle ilk kez Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) yapılmak zorunda kaldı. 2012-2015 arasında ise, törenlerin adresi beş yıldızlı oteller oldu. Adli yıl açılışı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2016 yılında ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi. Açılışın Külliye’de yapılması ‘yargı bağımsızlığına gölge düşürüldüğü’ eleştirilerine sebep oldu.

Haberin Devamı

2017’de açılış töreni yeniden Yargıtay’a alındı. 2018’de adli yıl açılışı yeniden Külliye’ye taşındı. Bu törene Erdoğan, Kırgızistan’da olduğu için katılmadı; MHP, CHP, İYİ Parti liderleri ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da törene gelmedi.

 Ahlatlıbel’de yeni Yargıtay binasının yapımının tamamlanmasıyla birlikte adli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da yapılacak.