Siyaset ‘2019’da tek adam rejimi bitecek’

‘2019’da tek adam rejimi bitecek’

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu seçimler belki de ana muhalefetin sonu olacaktır” açıklamasına, “2019 seçimleri bu ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak” yanıtını verdi.

‘2019’da tek adam rejimi bitecek’

Öztrak, dün partisinin MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BÜYÜK BAŞARI ELDE EDECEĞİZ: AKP Genel Başkanı, ilginç iddialarda bulunmuş. Demiş ki, ‘mahalli idare seçimleri belki de ana muhalefetin sonu olacak’. Hoppala. Şimdi ama mahalli idare seçimlerinin birilerinin sonu olacağını yavaş yavaş anlamaya başladı. CHP olarak mahalli idare seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz. Bu da ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak. Öyle anlaşılıyor ki bunu görmeye başladığı için şimdi ‘ana muhalefet partisinin sonu olacak’ diyor.

MİLLETİMİZ GÖRMELİ: İşsizlik Fonu’ndan üç kamu bankasına geçtiğimiz günlerde 11 milyar lira para verildi. Şimdi de yine kamu bankaları için 28.5 milyar TL’lik özel tertip devlet hazine kağıdı çıkarılıyor. Demek ki kamu bankalarında işler ciddi. Bu manzara aslında AKP Genel Başkanı’nın İş Bankası’ndaki Atatürk hisselerine neden göz koyduğunu gayet açık anlatıyor. Biz de şunu söylüyoruz; Atatürk’ün vasiyetine göre bırakılan paraların, yandaşlara, yamyamlara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün Atamızın mirasına göz dikenler, yarın vatandaşların mirasına el atmakta tereddüt etmeyeceklerdir. Milletimiz görmelidir.

Haberin Devamı

ANDIMIZ AYRIŞTIRMAZ: İktidarın FETÖ ve PKK terör örgütleriyle kol kola hareket ettiği bir dönemde bir yönetmelik çıkararak 1933’ten beri okunmakta olan Andımız’ı kaldırdığını biliyoruz. 5 yıl sonra Danıştay bir karar aldı. Bazı AKP yöneticileri çıktılar, ‘Ülkeyi Danıştay mı yönetecek?’ mealinde açıklamalar yaptılar. İşlerine geldiği zaman bağımsız yargı deyip arkasına sığınıyorlar. Atatürk milliyetçiliğini esas alan Andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz. Kimseyi ayrıştırmaz. Hukuk varsa andımız tüm okullarda okutulmaya başlanacak.

CHP TERÖRLE YAN YANA GETİRİLEMEZ: AKP’nin genel başkanı sıkıştıkça on parmağında on kara CHP’ye sürmeye çalışıyor. CHP ile terör yan yana getirilemeyecek, taban tabana zıt iki kavramdır.

SEYREDİYORUZ: (Af tartışması) Bu ittifakın kendi iç meselesi. Öyle görünüyor ki bazı konularda ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıkıyor. Bu konuyla ilgili olarak tarafların yaklaşımı ne olacak biz de seyrediyoruz.