19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:
Mustafa İstemi
Şentop, programların sadece 23 Nisan’ı değil, bütün yılı kapsayacak şekilde sürdürüleceğini belirtmişti. Şentop’un dört kıtada katıldığı toplantılarda, yabancı parlemento başkanlarını bu törenlere davet ettiği de biliniyor.
Meclis’in 100. yılına yönelik çalışmaların küçük bir parçası geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurul salonunda da gerçekleştirildi. Salonda drone uçurularak çekimler yapıldı. Meclis tarihinde ilk kez yaşanan bu çekimin, kutlama programlarına ne şekilde yansıyacağı merak konusu oldu.
Tedbirler alındı
Meclis, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasında en çok darbe alan, bombalanan kurumlardan biri oldu. Atılan bombalardan biri Genel Kurul salonunun yaklaşık 20 metre yakınına düştü. Bu bombanın tahribata yol açtığı beton sütünlar, şeref holünün iç bahçe bölümünden de görüldüğü için gelen yabancı devlet başkanları ve misafir heyetlerce ziyaret edildiğinden olduğu gibi korundu. O zaman yapılan ikazlara rağmen Meclis İdaresi tedbir almadı.
Sonuçta doğa koşulları 3 yıl içinde bu sembol bölümde etkisini göstermeye başladı. 15 Temmuz gecesine ilişkin en can alıcı görüntüyü oluşturan, iki beton sütun geçen zaman içinde rüzgar, yağmur ve fırtınaların etkisiyle gözle görülür biçimde erimeye, toz haline
gelmeye başladı. Geçtiğimiz aralık durumun fark edilmesiyle, Gazi Üniversitesi’nden yardım istendi. İki beton sütuna kimyasal maddeler sıkılarak, kalan bölümleri korumaya alındı ve çelik tellerle sarıldı.