Sigorta‘Amaç, risklere karşı farkındalık yaratmak’

‘Amaç, risklere karşı farkındalık yaratmak’

20.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, sigorta sektöründe güncel riskler doğrultusunda farkındalık yaratmayı ve mücadele etmeyi, öncelik olarak benimsediklerini söyledi.

‘Amaç, risklere karşı farkındalık yaratmak’

 

İklim değişikliği ve buna bağlı olarak meydana gelen doğal afetler dünya genelinde etkisini ve şiddetini giderek artırıyor. Sigorta çözümlerini kişisel ve yerel gereksinimlerin yanı sıra, tüm dünyayı etkisi altına alan global riskleri de gözeterek geliştirdiğini açıklayan Ray Sigorta, sorumluluklarını sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında planladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Güncel riskler doğrultusunda farkındalık yaratmayı ve mücadele etmeyi öncelikleri olarak benimsediklerini belirten Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik konusunda yapılan global araştırmalar 2021 yılında iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan doğal afetlerin neden olduğu 280 milyar dolarlık toplam hasarın sigorta korumasında olan kısmının yaklaşık 120 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Dünya Ekonomik Forumu ise yayınladığı Küresel Riskler Raporu’nda önümüzdeki 10 yıl içinde en ciddi etkiye sahip risklerin, iklim değişikliği ve aşırı hava olayları olduğuna dikkat çekiyor. Artık gezegenimizin sağlığı ve geleceği hepimizin ana gündem konularından biri olmalı. Biz Ray Sigorta olarak bu konuda, 200 yıllık sigortacılık deneyimine sahip 30 ülkede faaliyet gösteren grubumuzun bilgi birikiminden sonuna kadar yararlanmaya çalışıyoruz. Geçmişteki doğal afetleri inceleyerek elde ettiğimiz bilgilere göre risk haritalarını oluşturuyor ve ürünlerimizin içeriğini toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncelliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Gençlerin yanındayız’

Ray Sigorta’nın 2018 yılında WWF - Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından yürütülen Yeşil Ofis Projesi’ne dahil olarak genel müdürlük binasını ‘Yeşil Ofis Sertifikalı’ hale getirdiğini ve Türkiye’de bu sertifikaya sahip sayılı şirketlerden biri olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Daha sağlıklı, daha yeşil ve daha temiz çözümlerle, sürdürülebilir bir yaşam kurmak için atılan her adımın arkasındayız. Kaynakları bilinçli kullanarak enerji tasarrufu sağlayan mimari ve mühendislik projelerinin değerlendirildiği Solar Decathlon Avrupa’da bu yıl, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Lübeck Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan Team Deeply High ekibinin ana sponsoru olduk. Gençlerimize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.”