09.06.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

T.C. İstanbul Anadolu 2. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN

 

T.C. İstanbul Anadolu 2. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN

ESAS NO : 2023/617 Esas

İhbar olunan Vasiyetname Açılması (Noter) davasının yapılan yargılamasında;
Muris RUKİYE ÖZGER'e (T.C. No: 12536468094) ait Kadıköy 7. Noterliği'nin 17/06/1988 tarih 25536 yevmiye numaralı düzenleme şeklindeki vasiyetnamesi okundu. Murisin vasiyetnamesinde özetle; "Hiç kimsenin cebir, tesir ve tazyiki altında kalmadan, şuuruma malik ve aklım başımda olarak, Kadıköy Yedinci Noterliği ve şahitler huzurunda, beyan ve ikrar ederim ki; Bu vasiyetnameyi, hiç bir cebir, hile, hata, ikrar ve tehdid altında kalmaksızın, tam bir gönül hoşnutluğu ve huzuru içinde tanzim ettiriyorum. Malen sahibi bulunduğu, İstanbul, Kadıköy, Suadiye, Fatma Kadın Sokak, No:19 Kardeşler Apartmanı Daire:3 ve tapunun 123 pafta, 968 ada, 71 parsel sayısında kayıtlı 10/160 arsa paylı 2. Kat 3 numaralı dairemi T.C. Başbakan Başkanlığındaki Darüşşafaka Cemiyetine, ölümümden sonra satılarak bedelinin kendilerine verilmesini ve bu bedelin, Darüşşafakada okuyan çocukların ihtiyaçlarında kullanılmasını arzu ediyorum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen evimdeki bütün eşyalarımında Görümcen Haşim kızı Fehime ARDA ya verilmesini istiyorum. Vasiyeti tenfiz memuru olarak da İstanbul Barosu Avukatlarından Avukat Sedat ÖZVERİ'yi vazifelendiriyorum. Avukat Sedat ÖZVERİ'nin ölümümden sonra gerekli bütün hukuki işlemleri yapmasını, veraset ve intikal vergileri ile her türlü vergilerin ödenmesini temin etmesini, açık arttırma ile satılarak dairenin bedellerinin Darüşşafaka Cemiyetine ödenmesini, ödenecek bedelin %20'sinin ücret olarak kendisine ödenmesini istiyorum. Hiçbir suretle hislerimin tesiri altında kalmıyarak, geride bıraktığım bütün yakınlarımdan son arzum olarak vasiyetimin harfiyen yerine getirilmesini kendilerine vazife saymalarını istiyorum. Hayatım boyunca, müteveffa Eşim Alaaddin Özger ve ben daima yardım eli uzatmayı kendimize huzur vesilesi saydığımızdan ve yardım layık bulunan kimseleri daima düşündüğümüz içindi ki, Darüşşafaka Lisesinde okuyan çocuklarımıza, sarfolunmak üzere, adıma kayıtlı apartman dairesinin bedelinin Cemiyete intikal ettirilmesini arzu ediyorum. Gerçek irade ve arzum budur." şeklinde tasarrufta bulunduğu anlaşıldı.
Muris RUKİYE ÖZGER'in mirasçısı, Sait ve Fethiye'den olma, Ayvacık 01/07/1900 doğumlu, 47470467278 T.C kimlik numaralı CEMİLE -'nin adresi tespit edilemediği ve yaşı itibariyle gaip olabileceğinden, vasiyetnameyi kabul edip etmediğiniz hususlarında beyanda bulunmak üzere bizzat duruşmaya gelmeniz, duruşmaya gelip beyanda bulunmadığınız takdirde vasiyetnameyi kabul etmediğiniz ve vasiyetnameye karşı BİR AY içerisinde dava açıp Mahkememize bildirmediğiniz takdirde vasiyetnameyi aynen kabul etmiş sayılacağınızhususununilanen tebliğine karar verilmiştir.
Durusma Günü: 10/12/2024 günü saat: 10:20'da duruşmada bizzat hazır bulunmanız, veya kendinizi bir vekille temsil ettirmeniz, aksi taktirde HMK'nın 150/2. maddesi uyarınca yargılamaya yokluğunuzda devam olunacağı hususu, dava dilekçesi ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur.07/06/2024

 

#ilangovtr Basın no ILN02046099