24.10.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

T.C. İSTANBUL 28. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

.

T.C. İSTANBUL 28. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2022/603 Esas
DAVALI : HASAN YILMAZ
Davacı , DENGE VARLIK YÖNETİM ANONİM ŞİRKETİ ile Davalılar , VEHBİ MELİH ÖZCAN , HASAN YILMAZ arasında mahkememizde görülmekte olan Tasarrufun İptali (İİK 277 Ve Devamı) davası nedeniyle
Davacının, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ile davalı borçlu Hasan Yılmaz arasında Kredi Sözleşmesinin imzalanmış olup , sözleşmeden kaynaklı borcu ödenmemesi üzerine borçlu aleyhine İstanbul 11. İcra Müdürlüğü' nün 2016/17322 Esas Sayılı dosyası ile takip başlatıldığını, T. Garanti Bankası A.Ş.'nin borçludan olan alacağını müvekkil Denge Varlık Yönetim A.Ş.’ ye temlik ettiği, davalı Hasan Yılmaz'ın maliki bulunduğu dava konusu İstanbul İli, Şişli İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 946 Ada, 28 Parsel, 3.Bodrum Kat, 1 Numaralı Bağımsız Bölümde kayıtlı meskennitelikli taşınmazın 1/2 hissesini Davalı Vehbi Melih Özcan' a devir ettiği, taşınmazın devirin muvazaalı olduğu müvekkil şirketten mal kaçırmak kastı ile yapıldığından, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi,946 Ada 28 Parsel, 3.Bodrum Kat, 1 Numaralı Bağımsız Bölümde kayıtlı mesken nitelikli taşınmazda bulunan 1/2 hissenin İİK.md. 281/2 gereğince ihtiyati haciz konulmasınıkarar verilmesini, devir işleminin TBK madde 19 uyarınca muvazaalı olduğunun tespiti ile İ.İ.K. md. 277 vd.Maddelerinin kıyasen uygulanması neticesinde yapılan tasarruflarıniptaline, davaya konu taşınmazın devrine ilişkin satış sözleşmesinden kaynaklanan her türlü hak ve alacak üzerinde İstanbul 11. İcra Müdürlüğü' nün 2016/17322 Esas Sayılı dosyasındaki alacak ve fer’ileri ile sınırlı olmak üzere cebri icra yetkisi verilmesine karar verilmesitalebi ile dava açılmış ancak davalı Hasan YILMAZ'a dava dilekçesi ve tensip tutanağı tebliğ edilememiştir. Dava dilekçesi ve tensip tutanağının ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Bu itibarla dava dilekçesine, tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde cevap vermeniz, bu süre içerisinde varsa ilk itirazlarınızı sunmanız, bu süre içinde cevap vermediğiniz takdirdebir daha ilk itirazları ileri süremeyeceğiniz ve dava dilekçesinde ileri sürülen vakaların tümünü inkar etmiş sayılacağınız hususu ve tebliğin son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılacağı hususu tebliğ yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın no ILN01914965