23.09.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

KONYA ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EMLAK DAİRE BAŞKANLIĞI

 

 

KONYA ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN SATIŞA SUNULAN KAMU KONUTLARI LİSTESİ
TAŞINMAZ BİLGİLERİİHALE BİLGİLERİ
S.
NO
DOSYA
NO
TAKBİS
ZEMİN
NO
İLİLÇESİMAHAL
LESİ
ADAPAR
SEL

ANA
TAŞINMAZ
YÜZ
ÖLÇÜMÜ
(m2)

BAĞIMSIZ
BÖLÜM
NİTELİĞİ
BLOK
NO
BULUN
DUĞU
KAT
BAĞIMSIZ BÖLÜM
NO

DAİRE
PROJE
ALANI
(m2)

İMAR
ALANI
FİİLİ
DURUMU
TAHMİNİ
BEDEL
(TL)
GEÇİCİ
TEMİNAT
İHALE
GÜNÜ
İHALE
SAATİ
142030600005129216690KonyaSelçukluDikilitaş1567939.282,69MeskenE25
(Dubleks)
270Konut
alanı
Boş3.675.000,00367.500,0023.10.202410:00

 

1- Yukarıda özellikleri belirtilen Kamu Konutlarının satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Yönetmelikte yer alan hükümler çerçevesinde hizalarında gösterilen gün ve saatte, Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü - Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İhale Odasında (Toplantı salonu) dosyalarında mevcut şartname gereğince yapılacaktır.  ( Adres: Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ek Bina; Horozluhan Mah. Abdülbasri Sok. No:2 42060 Selçuklu/KONYA)

2- Teklifler posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir. Posta ile gönderilen tekliflerin ilanda belirtilen ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Posta ile gönderilen teklifler son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir.  Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

3- Satışı yapılan kamu konutlarından; KDV (%20 KDV alınacaktır.), Damga Vergisi, Karar Pulu tahsil edilecektir. Tapu işlemleri için vergi, resim ve harç ise ayrıca tahsil edilecektir.

4- Satışı yapılan kamu konutlarından; % 1 oranında Döner Sermaye Bedeli tahsil edilecektir.

5- Satışı yapılan ve dolu olan kamu konutlarında ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilenler (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir.

6- Satışı yapılan kamu konutlarında ön alım hakkının kullanılmaması veya konutun boş olması durumunda en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanunî faizi ile birlikte ödenir.

7- İhaleye katılabilmek için isteklilerin;

a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

c) Geçici teminata ait belge ile birlikte TC kimlik numarası bulunan Kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi (Geçici teminatların banka teminat mektubuyla verilmesi halinde, Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.)

d) Özel Hukuk Tüzel kişilerinde 2024 yılı vizeli ticaret odası veya meslek odası sicil kaydı ve ihaleye katılacak kişi için düzenlenmiş noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküsü,

e) Gerçek şahıslar adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamelerinin aslı  ile birlikte Komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekir.

8- Komisyon, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir. 

9- Bu ihaleye ilişkin bilgiler https://konya.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi Türkiye genelindeki ihale bilgileri https://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

İLAN OLUNUR

#ilangovtr Basın no ILN02089214