06.09.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ENCÜMEN MÜDÜRLÜĞÜ

  

İHALE İLANI
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

“İstanbul “ ve “.ist’’ Üst Düzey Alan Adları İçin Operasyon, Yönetim, Bakım, Pazarlama ve İşletilmesi İşinin İhalesi Yapılacaktır.

1) Encümen Kayıt No

: 4114

2) İşin Konusu

: “.istanbul” ve “.ist” Üst Düzey Alan Adları İçin Operasyon, Yönetim, Bakım, Pazarlama ve İşletilmesi İşi

3) Muhammen Bedel (5 Yıllık)

: Toplam: 4.351.770,30 TL + KDV/5 Yıl

: Yıllık Brüt cironun %12 + KDV’si (Asgari 870.354,06 TL + KDV /YIL olmak üzere)

4)Tasarruf Hakkı

: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aittir

5) Geçici Teminat

: 130.553,11 TL

6) Yeterlik İçin Son Başvuru     Tarih ve Saati

: 17 Eylül 2024 Saat: 12:00

7) İhale Tarihi ve Saati

: 18 Eylül 2024 Saat: 10:00

8) İhalenin Yapılacağı Yer:

: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane/İstanbul

9) Yeterlik Başvurusunun Yapılacağı Yer

: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Müdürlüğü

  Hacıahmet Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:1 34440 Beyoğlu/İstanbul

10) İhale Usulü

: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine istinaden açık teklif usulü

11) İhale şartnamesinin görülebileceği veya satın alınabileceği yer

: İhale Şartnamesi 500.-TL bedelle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Müdürlüğü Hacıahmet Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:1 34440 Beyoğlu/İstanbul adresinden satın alınabilir veya aynı yerde ücretsiz görülebilir.
Tel: 0212 3128920 Fax: 0212 4495115

 

12) İhaleye Katılmak isteyenlerden istenen belgeler:

12.1. Yeterlilik değerlendirilmesi için istenen belgeler:

12.1.1. Nüfus cüzdan sureti ve İkametgah belgesi ya da T.C. Kimlik Numarasını ihtiva eden “Nüfus Cüzdanı”, “Sürücü Belgesi” veya “Pasaport” ibrâzı (Gerçek kişiler)

12.1.2. Tebligat için Türkiye sınırları içinde adres beyanı (Tüzel Kişiler)

12.1.3. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu, Ticaret ve Sanayi Odası veya ilgili meslek odası belgesi

12.1.3. a) Gerçek kişi olması halinde ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili Meslek Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge

12.1.3. b) Tüzel kişi olması halinde mevzuatı gereği tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu Tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)
12.1.3. c)
Ortak Girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (12.1.3. a) ve (12.1.3. b)‘deki esaslara göre temin edecekleri belge.(Ortak girişim olması halinde pilot ortağın faaliyet alanının yeterlik şartını sağlanması yeterlidir.)        

12.1.4. İmza Sirküleri

12.1.4. a) Gerçek kişi olması halinde nüfus cüzdan sureti ve noter tasdikli imza beyannamesi

12.1.4.b) Tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekmektedir.)       

12.1.4.c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (12.1. 4. a) ve (12.1. 4. b) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

12.1.5. İstekliler adına vekaleten iştirak ediyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi

12.1.6. Vergi Borcu olmadığına dair belge: Vergi Borcu olmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden ihale ilk ilan tarihinden sonra (ilk ilan günü dahil) temin edilecek belge. (Aslını ibraz etmek şartıyla örneğini veya fotokopisi) Ortak girişim olması halinde, ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin yukarıdaki şekilde vergi borcu olmadığını belgelendirilmesi gerekmektedir.

12.1.7. Sosyal Güvenlik Prim Borcu olmadığına dair belge: Sosyal Güvenlik Prim Borcu olmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ihalenin ilk ilan tarihinden sonra (ilk ilan günü dahil) temin edilecek belge. (Aslını ibraz etmek şartıyla örneğini veya fotokopisi)   

12.1.8. Ortak girişim beyannamesi: Ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

12.1.9. Taahhütname : İdareye ve istenildiğinde ICANN’e sunulmak üzere; istekli “.ist” ve “.istanbul” üst düzey alan adlarının her türlü operasyonunun yürütülmesi için sözleşme süresi boyunca toplam en az 500.000,00 TL‘lik (Beş yüz bin Türk Lirası) bütçe ayırdığına dair taahhütname

12.1.10. Sermayesine dair belge : İsteklinin sermayesinin en az 800.000,00 TL (Sekiz yüz bin Türk Lirası)  olduğunu gösterir belge

12.1.11. İş deneyim belgesi : Alan adı sektöründen 2023 yılı içerisinde toplamda yıllık asgari 5.000.000,00  TL (Beş milyon Türk Lirası) tutarında iş deneyimine sahip olmak. İş deneyim belgesi tek bir satış veya çoklu sözleşme ve/veya faturalar aracılığıyla ile kamu, özel sektör veya şahıslara yapılan satışların toplamı şeklinde gerçekleştirilmiş olabilir. Ortak girişim olması halinde pilot ortağın istenen iş deneyiminin her halükarda asgari %70’ini (yüzde yetmişini), diğer ortakların ise istenen iş deneyiminin her halükarda toplam asgari %30’unu (yüzde otuzunu) sağlaması gerekmektedir. Kamuda gerçekleştirilen işlerle ilgili kamu kurumları tarafından düzenlenmiş iş deneyim belgesi, özel sektör veya şahıslar ile gerçekleştirilen işlerle ilgili olarak sözleşme veya sözleşmeye dayalı olarak düzenlenen faturalar ibraz edilmelidir. İş deneyim olarak ibraz edilen işler 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilmiş olmalıdır. Bu şartları taşımayan iş deneyimleri değerlendirmeye alınmaz.

12.1.12. Faaliyet alanının ihale konusu işle alakalı olduğunu gösterir belge: Faaliyet alanının, taahhüt konusu işin niteliğini kapsayan domain (alan adı), bilgi teknolojileri ve pazarlama alanında olduğu hususunda, ihale ilan tarihinden en az 1 (bir) yıl önce ve halen faaliyet gösterdiğine dair kamu veya kamu kurumu niteliği taşıyan kurum ve kuruluşlardan, meslek odalarından veya ICANN (İnternet  Corporation for Assigned Names and Numbers) İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumundan alınacak belgeler tesvik edilir. (Ortak girişim olması halinde pilot ortağın faaliyet alanının yeterlik şartını sağlaması yeterlidir.)

12.2. İhaleye katılmak için istenen belgeler:

         İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, ihale günü aşağıdaki belgelerle birlikte Belediye Encümeninde hazır bulunacaklardır.

12.2.1. Nüfus cüzdan sureti ve İkametgah belgesi ya da T.C. Kimlik Numarasını ihtiva eden “Nüfus Cüzdanı”, “Sürücü Belgesi” veya “Pasaport” ibrâzı (Gerçek kişiler)

12.2.2. Tebligat için Türkiye sınırları içinde adres beyanı (Tüzel Kişiler)

12.2.3. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu, Ticaret ve Sanayi Odası veya ilgili meslek odası belgesi

12.2.3. a) Gerçek kişi olması halinde ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili Meslek Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge 

12.2.3. b) Tüzel kişi olması halinde mevzuatı gereği tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu Tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)
12.2.3. c)
Ortak Girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (12.2.3.a) ve (12.2.3.b)‘deki esaslara göre temin edecekleri belge.(Ortak girişim olması halinde pilot ortağın faaliyet alanının yeterlik şartının sağlanması yeterlidir.)        

12.2.4. İmza Sirküleri

12.2.4. a) Gerçek kişi olması halinde nüfus cüzdan sureti ve noter tasdikli imza beyannamesi

12.2.4.b) Tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışışleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekmektedir.)       

12.2.4.c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (12.2.4.a) ve (12.2.4.b) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

12.2.5. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyanı, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gereklidir.)

12.2.6. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen Geçici Teminat

12.2.7.Ortak girişim olması halinde noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi. İsteklilerin ortak girişim olması halinde şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalamayacaklardır.

13)  İstenilen bütün belgelerin asıl veya noter tasdikli olması gerekmektedir.

14) İsteklilerin, ihale saatinden önce ihale şartnamesini incelemeleri ve tekliflerini de şartnamede belirtilen şartlar çerçevesinde vermeleri zorunludur.

15)  İhaleye Katılmak İsteyenlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Müdürlüğü Hacıahmet Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:1 34440 Beyoğlu/İstanbul adresine, 17 Eylül 2024 Saat: 12:00’e kadar yeterlilik müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Ancak isteklilere ihaleden önce yeterlik belgesi verilmeyecektir. İhaleye katılmaya hak kazananlar, ihale günü hazır bulunan isteklilerin huzurunda İhale Komisyonunca açıklanacak ve ihaleye katılmaya hak kazanamayanlar ihale dışı bırakılacaktır.

16)  Yeterlilik Başvuru dosyası idareye verildikten sonra son müracaat tarihinden önce olsa dahi dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

17) Teminat bedelini nakit olarak yatırmak isteyen istekliler, en geç 17 Eylül 2024 Saat:15:00’a kadar Belediyeden (İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Encümen Şube Müdürlüğü,  Kemalpaşa Mah. 15 Temmuz Şehitleri Caddesi, No:5 34134 Fatih/İstanbul ) alacakları Teminat Müzakkeresi ile Teminat bedelini Belediyenin ilgili banka hesabına yatıracak ve makbuzunu İhale Komisyonu’na teslim edeceklerdir.  

18) Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin (belgeler ve geçici teminatlar dahil) bu Kanuna uygun olması gerekmektedir.

19)  Telgraf veya Faks’la yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İLAN OLUNUR.

#ilangovtr Basın no ILN02085322