SurelerDuha Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Duha Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Duha Suresi, Kur'an'da geçen önemli surelerden bir tanesidir. Bu nedenle Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Duha kelime anlamı olarak kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Duha Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur

Duha Suresi, Peygamber Efendimizin de (SAV) çocukluğundan itibaren çeşitli sıkıntılar çektiğini dile getirmektedir. Bunun yanında Hz. Muhammed'in de (SAV) pek çok yetime ve yoksula yardım ettiğinden bahsedilmektedir.

Duha Suresi Kaç Harf ve Kelimeden Meydana Gelmiştir?

Duha Suresi Müslümanlar için önemli surelerden bir tanesidir. Bu sure Kur'an'daki 93. suredir. Bunun yanında 11 ayetten oluşmaktadır. Toplamda 164 harften meydana gelir. Kelime sayısı ise 40'tır.

Duha Suresini düzenli bir şekilde okuyan kişilere mahşer gününde sevdiklerine ve tanıdıklarına şefaat etmesine izin verilmektedir. Sabah ve akşam saatlerinde bu sure 7'şer defa okunduğunda o kişi kaybolan eşyalarını kolay bir şekilde bulabilir. Bunun yanında kaybolan bir eşyanın bulunması için 41 defa okunması ile ilgili rivayetler de bulunmaktadır. Ruhi bunalımları olan kişiler bu sureyi okudukları zaman bu sıkıntılardan kurtulurlar. Sabah namazından sonra bu sure okunduğunda okuyan kişiye hiç bir kötülük gelmez.