SurelerBakara Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Bakara Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Bakara Suresi Kur'an'da yer alan en uzun suredir. Bir hadise göre bu surenin okunması okuyan kişinin evine şeytan girmesine engel olmaktadır. Bakara suresi nasıl ezberlenir? Kolay ezberleme teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bakara Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

 Bakara Suresi 286 ayetten meydana gelmektedir. Bu sure Medine döneminde indirilen surelerden bir tanesidir. Bu surenin ismi 67 ile 73. ayette geçen bakara kelimesinden gelmektedir. Bakara Suresi genelde evlerde bolluk ve bereket olması için okunmaktadır.

Haberin Devamı

 Bakara Suresi Nasıl Ezberlenir?

 Bakara Suresi ezberlerken önemli olan konulardan biri ezber yaparken düzeltme yapacak bir hocanın olmasıdır. Okurken yapılan hataların engellenmesi için dinleyen birinin olması oldukça önemlidir. 

 Bakara Suresi uzun bir suredir. Bu nedenle ezberlemek için zaman gerekir. Sabırlı bir şekilde ezberlere devam etmek son derece önemlidir. Bunun yanında en fazla üç gün aralıklar ile surenin okunması bilgilerin taze kalmasına yardımcı olmaktadır.

 Bakara Suresi ezberlense bile bir süre sonra unutulabilir. Bunun için sürekli bir şekilde tekrar edilmesi ezberin canlı kalmasına yardımcı olacaktır. Faziletleri de oldukça fazla olan bu surenin ezberlenmesi son derece faydalıdır.