Ramazan SofrasıCevizli ve etli perde pilavı tarifi

Cevizli ve etli perde pilavı tarifi

02.05.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Simfer'li fırın yemeklerinde günün Ramazan lezzeti: Cevizli ve etli perde pilavı!

Cevizli ve etli perde pilavı tarifi

(2 adet hamur için)

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 adet kuzu incik, haşlanmış

¾ su bardağı pirinç, tercihen Amerikan Calrose pirinci

Yarım su bardağı ceviz içi, doğranmış

2 çorba kaşığı kuş üzümü

50 gram tereyağı

Tuz, karabiber, yenibahar

 

Hamur için:

200 gram un

15 gram yoğurt

2 adet yumurta

50 gram tereyağı, eritilmiş

 

Dışı için:

Birkaç adet bütün ceviz içi

 

Hazırlanışı:

Önceden haşladığınız kuzu inciğin etlerini ayırıp didikleyin. Tereyağını tencerede eritip kızdırın. Yıkanmış pirinci bir çay kaşığı tuz ve kuş üzümü ile birlikte ekleyip birkaç dakika kavurun. Bir tutam karabiber ve yenibahar ilave edip karıştırın. 1 su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan alın. Doğranmış cevizlerle incik etini ilave edip karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Haberin Devamı

Hamur için; yumurtaları yoğurt ve tereyağı ile bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyip hafif yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 2 parçaya bölüp her birini merdane yardımı ile kalınca açın. Isıya dayanıklı orta boy kaplarınızı yağlayıp duvarlarına bütün haldeki cevizleri yapıştırın. Hamurları kenarlarından taşırarak kalıpların içine döşeyin. İçlerini hazırladığınız pilavla doldurup dışarı taşan hamur parçalarıyla tabanlarını sıkıca kapatın. 180°C fırında hamur iyice kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp sıcak olarak servis edin.