06.05.2019 - 12:29 | Son Güncellenme:
Güllaç nasıl yapılır? Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar sofraları için en güzel yemeklerin listesi yapılmaya başlandı. İftar sonrasında yenebilecek en pratik ve hafif tatlı ise güllaç.
Osmanlı mutfağının da vazgeçilmezi olan güllacı yapmak oldukça kolay. Güllacın olmazsa olması ise gül suyudur. Fakat tarifi gül suyu koymadan da yapmak mümkün.
GÜLLAÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Yarım paket güllaç
Ceviz
Şerbeti için:
1 Litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Nar
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
Süt ve şeker tencereye alınarak ısıtılır. Sütün kullanım aşamasında oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Ardından güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyuyoruz. Üzerine her tarafı ıslanacak şekilde bir iki kepçe hazırladığımız sütten döküyoruz.
Elimizdeki yaprak adetinin yarısına geldiğimizde araya dövülmüş ceviz serpiyoruz. Ardından kalan yaprakları da aynı işlemi yaparak koyuyoruz.
2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine nar ile süsleyerek servis edebiliriz.
Kullanılacak yaprak adedini kişi sayısına göre çoğaltabiliriz. Daha kalın durmasını isterseniz bütün paketi de yapabilirsiniz.
İçerisine ceviz yerine, fıstık, fındık, file badem de konulabilir.