BebekYenidoğan Bebeğin Doyduğunu Nasıl Anlarız?

Yenidoğan Bebeğin Doyduğunu Nasıl Anlarız?

20.06.2021 - 04:33 | Son Güncellenme:

Dünyaya merhaba diyen bebekleri için büyük bir mutluluk yaşayan ebeveynler aynı zamanda bebeklerinin doğru şekilde beslenmesine dikkat etmektedir. Doğumun ardından hastaneden eve geçiş sonrasında yeni doğan bebekleri için tedirgin olan anneler çocuklarını emzirirken doyduklarından emin olmak istemektedir. Yeni doğan bebeğin doyduğunu nasıl anlarız? Bebeğin yeterince doymadığı nasıl anlaşılır? İşte merak edilen tüm detaylar.

Yenidoğan Bebeğin Doyduğunu Nasıl Anlarız


Yenidünyaya gelen bebeğin doyduğunu anlamanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Bebekler doydukları zaman anneden veya biberondan ağızlarını çekerler. Bu durum bebeğin doyduğuna ve emmek istemediğine işaret eder. Bebeğin emerken tam olarak doymadığının anlamının yolu ise altını kirletme sayılarına bakılarak anlaşılmaktadır.

Yeni Doğan Bebeğin Doyduğunu Nasıl Anlarız?

Bebekleri için iyi bir gelecek hayali kuran ebeveynler, öncelikli olarak onların ilk aşamada beslenmesine dikkat etmektedir. Yenidünyaya merhaba diyen bebeklerinin doyduğundan emin olmak isteyen kişiler, en doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Yeni doğmuş bir bebeğin anne memesi ya da biberondan beslenirken duyduğunu anlamanın en temel yöntemleri şunlardır:

- Bebekler anneden veya biberondan süt emerken ağızlarını ve uzaklaştırıyor ve kendilerini geri çekiyorsa bu doyduklarının habercisidir. Bu durumda bebeklerin emmeye devam etmek istemediklerini anlayabiliriz.
- Anneden süt emerken doyan bir bebek eğer anne memesiyle oynamaya ya da emmek yerine oyalanmaya başlarsa bebeğin karnının iyice doyduğunu anlamak mümkündür.
- Emzirme sonrası yatağına yatırılan bebek rahatça uyur ve 10 ile 20 dakika gibi süre içerisinde uyanmazsa bebeğin doyduğunun işaretidir.

Bebeğin Yeterince Doymadığı Nasıl Anlaşılır?

Yeni doğmuş bebeklerin hastaneden eve geldiklerinden itibaren ilk hafta sonrasında düzenli kontrollerinin yapılması gerekir. Bu kontrollerde bebeklerin kilo durumlarına bakılır. Bebekler doğum sonrasındaki ilk bir hafta beslenseler bile ortalama ’luk bir oran kadar kilo kaybı yaşarlar ve bu normal bir süreçtir.

Bir hafta sonrasında bebeklerin kilo almaya başlamaları gerekir. Yeterli kiloya ulaşamayan bebeklerin yeterince doymadıkları anlaşılabilir. Öte yandan bebeklerin beslenme sonrasında gün içerisinde altlarını kirletme sayıları da doyup doymadıklarının habercisidir. Gün içinde 6 veya 8 kez altlarını kirletmeleri, yeterli doymuş olduklarının göstergesidir.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Ünlü fenomenden kızdıracak paylaşım! 'Korkaklar'
Ünlü fenomenden kızdıracak paylaşım! 'Korkaklar'

Cadde | 24.04.2025 - 10:02

Yiğit Poyraz'ın sevgilisi Yasmin Erbil, sosyal medya hesabından yarışmayla ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Yazarlar