06.07.2022 - 15:24 | Son Güncellenme:
Tıp dili içerisinde “sefalji” olarak isimlendirilen baş ağrısının pek çok farklı nedeni olabilmektedir. Bazen farklı gıda maddelerinin tüketimiyle birlikte baş ağrısı tetiklenebilmektedir. Eğer belli besin maddelerinin tüketilmesinden sonra baş ağrısı ortaya çıkıyorsa kan şekeri veya kan basıncı düzeylerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunun dışında besin alerjisi açısından da kişinin durumuna bakılması önem arz etmektedir.
Baş Ağrısı Nedir?
Baş ağrısı; başın belirli bir kısmında zonklayıcı, sıkıştırıcı veya belirgin biçimde ortaya çıkan ve rahatsızlık verebilen durum olarak bilinmektedir. Baş ağrısı ağır ağır ya da birdenbire -gelip birkaç saat ya da birkaç gün süresince devam edebilmektedir.
Yemek Yedikten Sonra Baş Ağrısı Neden Olur?
Baş ağrısı özellikle kan şekeri seviyelerinde meydana gelen dalgalanmalara bağlı olarak da gerçekleşebilmektedir. Düşük kan şekeri veya hipoglisemiden rahatsız olan kişiler şeker veya şeker oranı yüksek olan besinler tüketmeleri durumunda rahatsızlık hissedebilmektedir. Şekerli besinler tüketildiği zaman kandaki şeker düzeyi aniden yükselmektedir.
Vücut, kan şekeri düzeyini normale getirmek amacı ile insülin salgılamaktadır. Bu durum da kan şekeri düzeyinde ani bir düşüşe neden olmaktadır. Sonuç olarak kan şekerinin dalgalanması yemekten sonra baş ağrılarının ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.
Yemekten Sonra Oluşan Baş Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gitmek Gerekmektedir?
Yemekten sonra ortaya çıkan baş ağrısı şikayeti için nöroloji, dahiliye ya da kulak burun boğaz bölümleri içerisinden randevu alınabilmektedir.