Evcil HayvanYarasa Ne Yer, Nasıl Beslenir? Yarasaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Yarasa Ne Yer, Nasıl Beslenir? Yarasaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Birçok farklı kuş türünün bulunduğu bilinmektedir. Tüm kuş türleri ise farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Beslenme özellikleri de bu doğrultuda farklılık gösterebilmektedir. Yarasa ne yer, nasıl beslenir? Yarasaların en sevdiği besinler nelerdir? Yarasaların beslenme alışkanlıkları ile ilgili olarak merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Yarasa Ne Yer, Nasıl Beslenir Yarasaların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Yarasalar uçan memeliler sınıfında bulunan bir kuş türü olarak bilinmektedir. Yarasaların beslenmek için genel olarak gece saatlerini tercih ettikleri bilinmektedir. Farklı besinleri tüketebilen yarasalar genel olarak böceklerle beslenmektedir.

Yarasa Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Yarasaların genel olarak böceklerle beslendiklerini söylemek doğru olacaktır. Ancak yarasalar böcek dışında farklı besinlerle de beslenebilmektedir. Yarasaların genel olarak böcek yemeyi tercih etmelerinden kaynaklı olarak böcekçil olarak adlandırıldıklarını söylemek de mümkündür. Yarasaların sivrisinek, güve ve kınkanatlı böcek yemeyi sevdikleri bilinmektedir. Bazı tür yarasalar ise hayvanların kanı ile beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Yarasaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Yarasaların sevdiği besinleri genel olarak böcekler oluşturmaktadır. Aynı zamanda yarasaların meyve ile de beslendikleri bilinmektedir. Bunun dışında ise yarasaların bazı omurgalı türleri ile ve kanla beslendikleri de bilinmektedir. Yarasaların da farklı cinsleri bulunmaktadır.

Farklı cins yarasaların ise severek tükettikleri besinlerde farklılıklar görülmektedir. Yarasaların en sevdiği besinler ise böcekler olarak bilinmektedir. Bazı tür yarasalar ise balıklar, kuşlar, memeliler, kertenkeleler ve kurbağalar ile beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yarasaların cinslerine göre sevdikleri besinlerde farklılık gösterebilmektedir.

Yazarlar