SağlıkSümük Nedir, Neden Olur? Sümük Nasıl Oluşur, Aşırı Sümüğün Nedenleri Nelerdir?

Sümük Nedir, Neden Olur? Sümük Nasıl Oluşur, Aşırı Sümüğün Nedenleri Nelerdir?

08.09.2021 - 13:33 | Son Güncellenme:

Sümük, içerisinde mikropları, ölü hücreleri ve tozları bulundurmaktadır. Aynı zamanda su kullanımına bağlı olarak akışkanlık seviyesi farklılık göstermektedir. Hastalıklar ya da enfeksiyon durumlarında rengi daha yeşil bir şekilde görünmektedir. Vücuda giren tozların yada polenlerin, burun kanalarında içerisine almaktadır. Sümük, hangi durumlarda daha çok üretilmektedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sümük Nedir, Neden Olur Sümük Nasıl Oluşur, Aşırı Sümüğün Nedenleri Nelerdir

Sümük oluşumları, vücut için gerekli olan bir durumdur. Aynı zamanda sürekli olarak sümük üretilmektedir. Sümük üretimleri, çoğunlukla insanlar tarafından yutulmaktadır.

Haberin Devamı

Sümük Nedir?

Sümük, içerisinde ölü hücreleri bulunduran ve hastalık durumlarında vücuttan atılmasını sağlayan bir mukustur. Bu sayede hücrelerde yenilenme ve ölü hücrelerden kurtulma halinde bir döngü oluşmaktadır.

Burun kanalları vasıtasıyla girmekte olan tozlar ve polenler, sümük içerisinde bulunmaktadır. Sümük yapı bakımından, akışkan ve yapışkan bir yapıya sahiptir. Bu sayede tozları ve polenleri, tutmakta ve vücuttan atmaktadır.

Sümük yapısı, hastalık durumlarında farklılık göstermektedir. Bu gibi dönemler içerisinde vücutta daha fazla ölü hücre oluşmaya başlar ve renk değişimine eder. Sümük, hastalık dönemleri içerisinde sarı renkten daha çok yeşil renge dönüşmektedir.

Sümük Neden Olur?

Sümük oluşumları, vücuda giren tozların ya da polenlerin atılması için bir mukus salgısıdır.

Haberin Devamı

Hastalık dönemleri içerisinde ölü hücreler oluşmaktadır. Bu dönem içerisinde vücutta yer alan ölü hücreler, sümük yoluyla vücuttan atılmaktadır.

İnsanlarda, sümüklerin büyük kısmı yutulmaktadır. Ancak durumlar içerisinde dikkatli olunmalıdır. Sümük yoluyla ölü hücrelerin atılması daha hızlı bir iyileşme sağlayacaktır.

Sümük Nasıl Oluşur?

Sümük üretimleri, ter kanalları ya da idrar gibi normal bir durumdur. Vücutta biriken atıkların atılmasına ve vücutta yer almamasını sağlamaktadır. Bu göre bakımında mikropların ve toz gibi maddelerin atılmasını sağlamaktadır.

Aşırı Sümüğün Nedenleri Nelerdir?

Hastalık durumları içerisinde sümük üretimleri artmaktadır. Bu süreç içerisinde daha fazla ölü hücre ce mikrop bulunmaktadır. Bu maddelerin vücuttan daha hızlı bir şekilde atılması için üretim daha hızlı olmaktadır.

Hastalık dönemleri içerisinde viral enfeksiyonlar nedeniyle ilk dönemlerde sarı olarak akmaktadır. Daha sonrasında yeşil renge dönmektedir. Bu süreç içerisinde üretimler normal bir seyir içindedir.

Balgamda bir sümük türüdür. Ciğerlerden ve boğazda çoğalma ile oluşmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
İbrahim Erkal'ın eşinden duygusal sözler! 'Bu acının tarifi yok'
İbrahim Erkal'ın eşinden duygusal sözler! 'Bu acının tarifi yok'

Cadde | 22.04.2025 - 10:36

Yıllar önce hayatını kaybeden şarkıcı İbrahim Erkal'ın eşi ''Bir yanımız her zaman eksik'' dedi.

Yazarlar