30.03.2015 - 12:49 | Son Güncellenme:
Genelde etlerin kalan etleri ve yağlarından yapılan sosisler her türlü işlenmiş et gibi koruyucular içerir.
Sodyum nitrat ve sodyum eritorbat gibi eklenen koruyucu maddelerin sağlığa zararlı olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır. Özellikle her gün tüketildiğinde sosisin bağırsak kanseri riskini %20 arttırdığı ortaya çıkarılmıştır.
Dünya Kanser Araştırmaları Fonu'nun yaptığı bir diğer araştırmada ise salam, pastırma gibi diğer şarküteri ürünlerine nazaran sosislerdeki kanser riskinin daha fazla olduğu kaydedilmiştir.
ABDli araştırmacılar sosislerin çocuklarda daha da tehlikeli olduğunu vurgulamaktadır. Yiyeceklere bağlı boğulma vakalarının %17'sinin sosis tüketimine bağlı olduğu görülmüştür.