30.03.2021 - 10:27 | Son Güncellenme:
Soğuk havale hastalığı vücutta el ve kolda ortaya çıkan bir hastalıktır. Bebeklerde ateş yükselmesine de sebep olabilmektedir. Soğuk havale mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.
Soğuk Havale Nedir?
Beyin de yer alan elektrik boşaltımları ile ortaya çıkan bir havale çeşididir. Soğuk havaleyi diğer havalelerden ayıran en önemli belirti ateşin olmamasıdır. Bundan dolayı soğuk havale hastalığı ayırt edilmekte zorlanılan bir havale hastalığıdır. Soğuk havaleye neden olan bir takım nedenler de vardır. Soğuk havale hastalığı kalıcı olarak zihinsel ya da fiziksel bir takım problemlere yol açabilmektedir.
Soğuk Havale Neden Olur?
Soğuk havale hastalığının tam olarak nedeni bilinmemektedir. Bundan dolayı soğuk havaleyi bazı faktörlerin tetiklediği belirtilmiştir. Bir takım küçük yaşta gelişen tümörler soğuk havaleye neden olabilmektedir. Aynı zamanda yoğun şekilde ışığa maruz kalmak da yine soğuk havale nedenleri arasında yer almaktadır.
Bebeklerde Soğuk Havale Belirtileri Nelerdir?
1) Kasılma ve Gevşeme
Bebeklerde bir takım kasılmalar ve gevşemeler meydana gelebilmektedir. Bu kasılma ve gevşeme gün boyunca devam edebilir. Özellikle uyku esnasında dahi bebekte bir takım kasılmalar yaşanabilir.
2) Ağızdan Köpük Gelmesi
Bebeklerde soğuk havale ortaya çıktığı zamanlarda kimi zaman ağızdan köpük gelebilmektedir. Bu durum da normal olarak kabul edilmektedir. Ağızdan köpük gelmesi ile birlikte bebeklerde gözlerde de kaymalar yaşanabilir.
3) Bilinç Kaybı
Önemli bir belirti olarak bilinç kaybı görülmektedir. Soğuk havale olmuş bir bebekte bilinç kaybı sık sık yaşanır. Bundan dolayı hemen en yakın doktora götürülmesi gerekir.
Bebeklerde Soğuk Havale Tedavisi Nasıl Yapılır?
Soğuk havale olan çocuklarda bir takım medikal tedavi yöntemleri geliştirilir. Bebek bu tedavi süresince hastanede yatarak müşahede altına alınır.