SağlıkŞalazyon (Göz Kapağı Kisti) Nedir? Şalazyon Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şalazyon (Göz Kapağı Kisti) Nedir? Şalazyon Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

24.04.2021 - 14:09 | Son Güncellenme:

Göz kapağının altında veya üstünde oluşan şalazyon rahatsız edici hastalıklardan biridir. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kalan pek çok kişi bu konu hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki Şalazyon (göz kapağı kisti) nedir? Şalazyon belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte bu rahatsızlık konusunda merak edilenler.

Şalazyon (Göz Kapağı Kisti) Nedir Şalazyon Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Göz üzerinde yer alan yağ bezlerinin tıkanması veya iltihaplanması üzerinden şalazyon sorunu ortaya çıkar. Ağrısız bir hastalık olmasının yanı sıra oluştuğu bölgede rahatsız edici bir etki yaratır. Bir süre sonra kendiliğinden geçme potansiyele sahip olan bu rahatsızlık kist olarak da bilinir.

Şalazyon (Göz Kapağı Kisti) Nedir?

Göz bölgesindeki yağ bez kanalının tıkanması, şişmesi ya da iltihaplanması ile göz kapağı üzerinde sert ve yuvarlak bir kitle meydana gelir. Şalazyon ismi ile bilinen bu kist, göz kapağının altında veya üstünde ortaya çıkabilir. O zaman arpacık ile karıştırıldığını söylemek mümkün. Ancak şalazyon bakteriyel bir rahatsızlık değildir ve herhangi bir ağrı oluşturmaz. Yine de göz kapağını hareket ettirirken ciddi anlamda rahatsızlık veren sorunlardan biridir.

Şalazyon Belirtileri Nelerdir?

Göz kapağı kisti olarak da bilinen şalazyonun belirtilerin ne olduğu merak edilen konulardan biridir. Bu rahatsızlığın belirtileri ile karşı karşıya kalındığı vakit uzman bir doktordan yardım alınabilir. Tabii bu hastalık zaman içerisinde kendiliğinden de geçen bir sorundur.

- Göz kenarında veya göz kapağında ağrısız bir şişlik
- Gözü dokunulduğu vakit ele gelen çıkıntı
- Göz bölgesinde yaşarma
- Bulanık görme
- Göz kapağında yaşanan ağrı
- Işığa karşı hassasiyet
- Göz kapağında ağırlık
- Enfekte hale gelmiş şalazyon üzerinde ağrı

Bu gibi belirtiler üzerinden göz bölgesinde şalazyon meydana geldiğini anlamak mümkün.

Şalazyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şalazyon herhangi bir müdahaleye gerek olmadan kendiliğinden geçen bir rahatsızlıktır. Tabii bu hastalığın hızlı şekilde iyileşmesini sağlamak ve lezyonlarından kurtulabilmek için uzman bir doktor desteği alınabilir. Bu konuda göz damlası ve antibiyotikler ile ayrıca sıcak kompleks kullanılan yöntemler içerisinde yer alır. Doktor kontrolü altında gerçekleştirilen bu tedaviler kısa süre içerisinde şalazyon rahatsızlığının önüne geçer.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar