Evcil HayvanSae Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Sae Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.09.2021 - 01:07 | Son Güncellenme:

Akvaryumlar içinde bulunan renkli balıklar ve dekorları ile insanı rahatlatan bir obje olmaktadır. Ancak akvaryumların bakımlarının zamanında yapılmaması bu temiz görüntüden eser kalmamasına neden olmaktadır. Bu nedenle akvaryumlarda biriken yosunları yiyerek beslenen ve akvaryumların temiz kalmasını sağlayan balık türleri bulunmaktadır. Yosun yiyiciler olarak adlandırılan bu balıklara Sae balığı adı verilmektedir. Peki, Sae balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, Sae balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Sae Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Sae balıkları sürekli hareket halinde olan bir balık olmaktadır. Yosun yiyerek beslenen bu balıklar akvaryum ortamında diğer balıkların yemini de yiyebilmektedir.

Haberin Devamı

 Sae Balığı Nedir?

 Sae balığı yosun yiyici balık olarak adlandırılmaktadır. Bu balıklar yosun yemekle beraber büyüdükçe başka besinlerden de yemektedir. Agresif tavırları olan sae balıklarının sakin tabiatlı balıklar ile bir arada bulundurulmaması gerekmektedir. Sae balıkları yaklaşık olarak 10 yıl yaşayabilmektedir. Küçük bir balık sae balıkları akvaryum ortamında saklanmak için bitkilerin varlığına ihtiyaç duymaktadır.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Sae balıklarının ana vatanı Asya olmaktadır. Bu balıkların dişileri erkeklerine göre daha iri yapılı olurken erkek Sae balıkları zayıf görünümlü olmaktadırlar. Sae balıkları bakımı zor olan balıklardan biri olmaktadır. Sae balıkları göç ederek üredikleri için akvaryum ortamında üremeleri oldukça zor olmaktadır. Bu balıklar yeşillikler içinde yer alan dere ve nehirlerde üreyebilmektedirler. Sae balıklarının erkeleri dişilerine göre daha bölgeci olabilmektedir.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar