Saç BakımıSaçlarınızın rengini papatya suyu ile açın

Saçlarınızın rengini papatya suyu ile açın

18.07.2017 - 11:24 | Son Güncellenme:

Saçınızın rengini açmak istiyor, ama bunu boya yerine doğal yöntemlerle yapmak istiyorsunuz. O halde papatya suyu tam size göre!

Saçlarınızın rengini papatya suyu ile açın

Papatya suyu ile saç açma işlemi bilinen en eski yöntemlerden birisi olarak kabul edilebilir. Saçını boyatamayanların, boyatmak istemeyenlerin, kimyasal alerjisi olanların saç açmak için tercih ettiği en doğal yöntemlerden birisidir.

Haberin Devamı

Papatya suyu saça nasıl uygulanır?

Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın.
Kaynayan su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın.
Soğuyan papatya suyunun tamamını saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin.
(Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz.)
Bu işlem sonrasında saçınız yarım ve 1 tona kadar açılacaktır. Ancak daha iyi bir sonuç elde etmek için aynı işlemi 4-5 kez tekrar etmekte yarar var.

Papatya suyunun saç rengini açmasının dışında birçok da faydası bulunur.

Papatya suyunun faydaları:

-Saçların dökülmesini engeller, dolgun gösterir ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlamaktadır.
-Cilt için de besleyici ve onarıcı özellikleri bulunmaktadır.
-Özellikle sinir yolu hastalıkları için bire birdir.
-Bağırsak ve sindirim sorunu yaşayanlar içinde papatya suyu önerilmektedir.
-Mide fonksiyonlarının düzenli çalışmasında papatya suyu önerilmektedir.
-Ağır gribal durumlarda da papatya suyu veya papatya çayı tüketilmelidir. Ateş düşürücü ve terletici özelliği ile grip hastalıklarında bire birdir.

Haberin Devamı

Papatya suyunun fiyatı:

Papatya suyu artık her aktar ve eczanede de hazır olarak satılıyor. Sizler de papatya suyunu evde kendim yapmak yerine hazır alacağım diyorsanız bunun için ödemeniz gereken ücret ortalama 15 lira…

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar