Tutulma ülkemizi nasıl etkiliyor?

Bu dönemde askeri konular, sınırların güvenliği ve iç işlerine önemli vurgular var.

Sevgili okurlar, 2 Ekim 2024 tarihinde Terazi burcunun 10 derecesinde halkalı bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu yazıda tutulmanın ülkemiz haritası üzerindeki etkilerinden söz edeceğim. Öncelikle tutulmanın 4. evde gerçekleşeceğini görmekteyiz. Bu ev topraklar, vatan, sınır güvenliği, yeraltı zenginlikleri, genel olarak içişleri, atalar ve geçmiş, ayrıca muhalefet partileri ile ilgilidir. Ülkemiz haritasında bu dereceye yakın olarak öncelikle Mars görülmekte. Aynı zamanda yükselen burç derecesi ve Plüton da bu tutulmadan tetikleniyor. Tüm bunların yanında savaş gezegeni Mars’ın da transit olarak yine bu dönemde Yengeç’te ülkemizin yükselen burcunda seyrettiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Tüm bu göstergeler, bu dönemde ve tutulmanın etkin olacağı altı aylık süre içinde içerisinde askeri konuların, mücadelenin özellikle öne çıkabileceğini gösteriyor. Bu dönemde ülke güvenliği, sınırlarımız ve iç güvenliği ilgilendiren konuların oldukça hassasiyet kazanacağını göstermekte. İçinde bulunduğumuz dönemde komşu ülkelerde yaşanan savaşları ve yıkıcı olayları düşündüğümüzde bu tutulmanın sınırlarımıza daha fazla hararet ve gerginlik getirebileceğini söyleyebiliriz. Kuşkusuz transit Mars ülkemizin de bu konularda aktif davranacağını ve gücünü ortaya koymak yönünde çekinmeyeceğini göstermekte. Yine de böyle zamanlarda akılcı ve sakin düşünmeye, tahriklere gelmemeye özen göstermek gerekiyor.

Tutulmanın aynı zamanda ülkemiz haritasındaki Plüton ile olan kare açısı da şiddet ve yıkıcılık içeren koşullara dikkat çekiyor. Tutulma haritasında İkizler burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Bu burç ülkemiz haritasında kontrol edilmesi güç, gizli kalan durumları, çoğu zaman gizli düşmanlıkları ve casusluk faaliyetlerini de anlatır. Durum böyle olunca, bu dönemde gizli kalan şeyler daha görünür hale gelebilir ya da yıkıcı faaliyetleri tetikleyebilir.

Bundan önceki yıllarda aynı derecelerde gerçekleşen Güneş tutulmalarına baktığımızda (diğer şartlar aynı olmasa da) örneğin 1 Ekim 1978’de ülke içinde terör ve cinayet olaylarının arttığını, 1986’da Sovyetlerle doğal gaz boru hattının döşenmeye başladığını (yeraltı kaynakları), ilginç bir şekilde 3 Ekim 2005’te ise ülkemizin Avrupa Birliği ile üyelik sürecine başladığını görmekteyiz. Bu sürecin de düzgün şekilde ilerleme göstermediğini biliyoruz.

Haberin Devamı

Kuşkusuz tutulmanın güney ay düğümü yönünde olması ve transit güney ay düğümünün de yine Mars’ın üzerinde olması Mars ile ilgili şiddet içeren koşulları öne çıkarmakta. Mars’ın ülkemiz haritasında çocukları temsil eden 5. evin yöneticisi olması ayrıca dikkat çekmekte. Bu dönemde çocuklara yönelik olumsuz olaylar, ülkemiz gündeminde büyük bir yer tutan sekiz yaşındaki Narin’in katledilmesi bile bu yıkıcı, kötücül atmosferi öne çıkarmakta.

Sonuç olarak bu dönemde ülkemiz iç güvenliği, askerleri ve savunmayı ilgilendiren alanlarda son derece meşgul olacağımız anlaşılmakta. Özellikle önümüzdeki aylarda Mars’ın geri harekete dönecek olması Kasım-Aralık aylarını son derece test edici kılabilir.