Gökyüzünde üçlü birleşim

Bu dönemde, altın, toprak mahsulleri ve ekonomik değerler açısından çarpıcı olaylar bekleyebiliriz

Sevgili okurlar, ilginç, çarpıcı ve gerginlik içeren günlerden geçiyoruz. Dünya astrolojisinde gezegenlerin birleşimlerine ve oluşturdukları döngülere büyük önem verilir. Yan yana gelen gezegenler belirli süreçleri, temaları vurgularlar. Kimi zamanda ikiden fazla gezegenin yan yana gelişi daha dikkat çekici olur. İşte bugünlerde, Ağustos’un ilk günlerinde Mars, Uranüs ve ay düğümlerinin, kuzey ay düğümünün Boğa burcunda bir araya geldiğine tanık oluyoruz. Ay düğümleri fiziksel bir entite olmamasına karşın, tutulmaların gerçekleştiği burçları işaret ederler. Dolayısı ile hayatın genel akışı içinde gündeme gelen ortak temaları anlamakta önemli bilgiler verirler. Şimdi bu dönemde, tutulmaların Boğa-Akrep ekseninde gerçekleşiyor olması, içinde bulunduğumuz dönemde para, istikrar, güven, toprak ve tarımla, toprak mahsulleri ilgili koşullar, aynı zamanda finans, bankacılık ve finans ile ilgili temaları öne çıkarıyor. Boğa güven ve sağlamlıkla ilgilidir ancak bu dönemde Mars ve Satürn’ün arasındaki sert ilişkiler son derece gergin, kısıtlayıcı ve engelleyici olayların içinden geçtiğimizi gösteriyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan Uranüs ise bu bloke edici, kilitleyici enerjileri beklenmedik şekilde daha yıkıcı, ani ve kopartıcı şekilde geriyor. Sizlerde kendi astrolojik haritanızda Boğa burcunun olduğu evin konularında (tüm burç olarak) anilikler, yüksek ve yenileyici bir enerji ve daha fazla cesaret ve eski koşulları değiştiren olaylarla karşılaşabilirsiniz.

Tarihte neler olmuş?

Geçmişe baktığımızda Boğa burcunda benzer birleşimin ne zaman gerçekleştiğine bakarak bazı fikirler elde edebiliriz. Kuşkusuz diğer gezegenlerin konumları aynı olmayacaktır ancak önceki yüzyıllarda, 1520 yılı Haziran’ında ve en son 1855 yılı Mayıs’ında benzer şekilde, Mars, Uranüs ve kuzey ay düğümünün yan yana geldiğini görüyoruz. Peki bu tarihlerde dikkatimizi çeken neler olmuş? İlginçtir bu olayların ikisinde altın madenin çok önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. 1520 yılında, Güney Amerika’da Aztek krallığını istila eden İspanyollar ve başlarında Hernan Cortes, bir ayaklanma neticesinde, Aztek kralı II. Moctezuma’yı tahttan indirmişlerdi. Bu süreçte, İspanyollar Aztek altınlarını yağmaladılar ve Güney Amerika’yı koloni haline getirdiler. Kuşkusuz ekonomik kaynaklar, madenler (topraktan çıkan) bu noktada en önemli etmenlerden birisi idi. Bildiğiniz gibi Mars aynı zamanda yağma, gasp etme ve ele geçirmek ile ilgilidir. Uranüs bu açıdan ayaklanma koşullarını da gösteriyor. Diğer paralel bir olay 1855 Mayıs’ında İngiltere’de, Londra-Paris yolunda, Folkstone’a yol alan bir trende büyük bir altın soygunu gerçekleşiyor. Günümüzdeki fiyatlarla çalınan altınların değeri 1 milyon Sterlin’den daha yüksek bir rakama ulaşıyordu.

Haberin Devamı

Ayrıca bu dönemde, 1855 Mayıs’ında Paris’te büyük bir sanayi sergisinin (Exposition Universelle 1855) gerçekleştirildiğini görüyoruz. 1851’de Londra’da yapılan Great Exhibition’ndan sonra, onunla rekabet eden, tarım, endüstri ve sanat eserlerinin (hepsi Boğa burcu ile yakından ilişkili) yer aldığı bu olaya 5 milyonun üzerinde ziyaretçi katılmıştı. Öyle gözüküyor ki içinde bulunduğumuz dönemde, ekonomik kaynaklar, tarım, buğday, madenler, altın ve diğer finansal içerikli konularda beklenmeyen gelişmeler ve gerginlikler bekleyebiliriz.

Haberin Devamı