Eylül gözden geçirme zamanı

Eylül hayatımıza çok fazla alternatif getirirken, karar vermekte aceleci davranmamalıyız

Eylül hayatımıza çok fazla alternatif getirirken, karar vermekte aceleci davranmamalıyız

Sevgili okurlar, bu dönemde pek çok gezegen değişken burçlarda ilerliyor. Güneş Başak’ta, Venüs 5 Eylül’de Başak’ta olacak, Mars da İkizler’de yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra Merkür yavaşlamaya başladı ve Balık burcunda dolunayın gerçekleşeceği 10 Eylül’de geri gitmeye başlayacak, hatta iletişim gezegeni Merkür de 23 Eylül’de Başak burcuna geri dönecek. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, pek çok şey yeniden gözden geçirilmeyi bekliyor. Değişken burçlar (İkizler, Başak, Yay ve Balık) iletişim, esneklik, zeka ve bilginin kullanılması ile yakından ilişkilidir. Bu burçlar yayılma ve dağılma eğilimindedir. Net bir karar vermezler, veremezler, ancak uyum ve değişim gösterirler.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz astrolojik atmosferde biz de bu dönemde kesin yargılara ve kararlara bağlı kalmamalıyız. Nitekim gündeme gelen değişiklikler de daha esnek, uyanık ve uyumlu olmayı gerektiriyor. Mars’ın bu dönemde İkizler’de ilerliyor ve en son Başak yeniayında, yeniay ile zorlayıcı bir açıda olması belirli karışıklıklar, gerginlikler ve sabırsızlık yaratıyor. Mars İkizler’in olumsuz yönlerinin açığa çıkmasına neden olmakta. Bu dönemde sözden dönmek, doğruyu söylememek, fırsatçılık ve tartışma çıkarabilecek durumlara çok dikkat etmeliyiz. Farkında olmadan kendimizi gergin bir atmosfer içinde bulabiliriz. Özellikle yükselen burcu değişken burç olanlar bu koşullardan daha hızlı şekilde etkileniyor olabilir.

Revizyon gerekiyor

İletişim gezegeni Merkür’ün 10 Eylül’de dolunayın gerçekleşeceği gün geri gitmeye başlayacak olması, özellikle Eylül’ün ortasında ve sonuna doğru daha dikkatli olmamız gerekeceğini söylüyor. 23 Eylül ve civarı bu açıdan oldukça dikkat çekici zamanlar olacak. Merkür bu dönemde Güneş ile iç kavuşumda olacak, başka bir deyişle “kuluçka” döneminde olacak. Böyle zamanlarda iç sesimize ve aklımıza gelen yeni fikirlere uyanık olalım. Belki henüz net olmayan, ham halde düşünceler, projeler ve istekler gündeme gelecek. Terazi burcunun tam 0 derecesinde olacak bu birleşim, ortaya konacak düşüncelerin henüz çok sağlam olmayabileceğini ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini göstermekte. Bu arada bu dönemde Başak  burcunun haritanızda özellikle hangi evde olduğuna dikkat etmelisiniz. Yükselen burcunuzu 1 sayarak, Başak burcuna kadar sayın, böylece tüm burç olarak (whole sign) Başak’ın hangi evinizde olduğunu bulabilirsiniz. Bu evin konularında çok net olmayan ancak belirsizlik ve gerginlik kaynağı olabilecek durumlar gündeme geliyor olabilir. Kuşkusuz bu dönemde yıl yöneticisi Merkür olanlar, Merkür’ün bu geri hareketinden daha çok etkilenecekler.

Haberin Devamı

Kısaca Eylül ayında kalıcı kararlar vermek, iş görüşmeleri yapmak ya da zihinsel açıdan üzerinde çalıştığımız konularda emin olabilmek kolay olmayabilir. 10 Eylül’deki dolunay sırasında bir değerlendirme, muhasebe yapma gereğini daha çok fark edeceğiz. Bu dolunay Mars/Neptün orta noktası ile bağlantı kurduğu için, çok şey hayal ettiğimizi ancak yanlış değerlendirmelere ya da bizi kurban haline düşürebilecek durumlara işaret etmekte. Böyle zamanlarda uyanık davranmak, acele ile karar vermemek, olayların nereye doğru ilerleyebileceğini görmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Haberin Devamı