Esnek ve uyanık olmaya ihtiyacımız var

Şaşırtan ve irademizi alıkoyan koşullar içinden geçiyoruz

Sevgili okurlar, ilginç zamanlardan geçiyoruz. Gökyüzünün  insicamı günden güne, haftadan haftaya değişirken, kendimizi sürekli yeni bir duruma uyum sağlamaya çalışırken buluyoruz. Her şey sürekli hareket ediyor, hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor ve zaman, tıpkı mevsimler gibi başka bir duruma devrediyor. Bugünlerde gökyüzünde değişken burçlarda bir yoğunlaşma görüyoruz. İki gün önce Yay burcunda gerçekleşen yeniayda, yine değişken bir burç olan Başak’ın yükselmekte olduğunu görüyoruz. Değişken burçlar tıpkı herkese aynı anda söz veren ve herkese birden yetişmeye çalışan kişiler gibidir. Bilgi ve esneklik onların özünde önemli bir yer kaplar.

Haberin Devamı

Ancak bu dönemde iletişim ve bilgiden, hareket ve görüşmelerden söz edildiğinde, uyanık olmamız gereken dikkat çekici göstergeler de var. Bunlardan ilki Mars’ın İkizler burcunda geri gidiyor olması ve Mars bu hareketinin henüz ortalarına gelmedi bile. Bu 8 Aralık civarında olacak. Mars karar vermek, harekete geçmek ve ilerlemek, motive olmakla çok yakından ilişkilidir. Bu ateşli gezegen özellikle İkizler gibi çok hareketli, çok yönlü ve çok sözlü bir burçta geri gittiğinde tutarsızlıklar, çekişmeler ve tartışmalar daha sık hale gelir.

Bu dönemde kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği yaratan çok önemli bir görünüm ise, geri giden Mars’ın aynı zamanda Neptün ile de kare açı yapıyor olması. Bu açı bir süredir devam etmekte. Ancak bu hafta 29-30 Kasım’da Merkür de Yay burcundan bu görünüme katılınca karmaşa, yanılgı ve hatta hileli durumlar yaratabilecek koşulların gittikçe daha fazla arttığını görüyoruz. Tartışma yaratan durumlara, uzlaşmazlıklara özellikle dikkat edelim. Bu stres doğurucu koşullar daha esnek ve uyanık olmayı gerektiriyor.

Bu gerilimli zamanlar yükselen burcunuza göre farklılık gösterecektir. Yükselen Koç’lar için yakın çevre, kardeşler, eğitim, yolculuklar ve görüşmelerde, Boğa ise ortaklı para işleri, yatırımlar ve masraflar alanında, İkizler için ikili ilişkilerde, evlilikte, ortaklıklarda ya da davalı konularda, Yengeç ise özellikle iş ortamında, iş yükünde, düzen ve sağlık konularında, Aslan için gruplar içinde, arkadaşlıklarda, sosyal konularda ve aşkta, Başak’lar için işte, mesleki alanda, üstlerle ilgili konularda, Terazi’ler için uzaklar, yabancılar, medya ve akademik konular içinde, Akrep’ler için finansal alanda, borçlar, alacaklar ve parasal işlerde, Yay’lar için evlilik ve karşılıklı görüşmelerde, davalı konularda, Oğlak’lar için sağlık, iş düzeni konularında, kontrol edilmesi zor durumlarda, Saka’lar için çocuklarla ilgili konular, aşk ve spekülatif durumlar içinde, Balık’lar için ise evde, ailede, yerleşime ait konularda, işle ilgili hedeflerde daha sakin, dengeli ve uyanık olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu dönemde irademizi alıkoyabilecek, çok fazla değişikliğe uğrayabilecek konulara girişmemeli ve özellikle iş hayatında acele ile hareket etmemeliyiz. Hatalar ve yanlış tutumlar zincirleme şekilde başka sıkıntılara, yanılgılara ve bizi kurban haline sokabilecek koşullara neden olabilir. Riskli işlerden, sonunu çok göremediğimiz eylemlerden uzak durmaya bakalım.

Haberin Devamı