Ani ve sarsıcı olaylar!

Yanyana gelen Mars ve Uranüs zapt edilmesi zor olayları tetikleyebilir, kazalara dikkat.

Sevgili okurlar, Mars ve Uranüs’ün yanyana gelmeleri çok ender bir olay olmamakla birlikte, bu kez iki gezegenin şiddet içeren bir yıldızın, Algol’ün üzerinde (tropikal zodyak’a göre) gerçekleşeceğini görüyoruz. Bu birleşimin gerçekleşeceği tarih 15 Temmuz 2024 olacak. Mars ve Uranüs kombinasyonları astrolojide çok yüksek voltaj taşıyan, gergin, patlayıcı ve çoğu zaman şiddet içeren olaylar anlamına gelebilir. Birleşmenin toprak elementinde olması her ne kadar bu gerginliği zayıflatsa da bu kez toprak, doğa olayları ve istikrar, güven aradığımız konular üzerinden değişik ifadeler bulabiliriz.

Haberin Devamı

Ancak bu son derece gergin, ters ve patlamaya eğilimli açının 26 derece Boğa’da sözünü ettiğimiz Algol sabit yıldızı üzerinde gerçekleşiyor olması yıkıcı özelliklerini daha fazla vurgulayabilir. Bu yıldız şiddet, kan dökülmesi, kazalar, yoğun intikam ve obsesif enerjilerle ilişkilendirilmiştir. Mitolojik hikayelerde Herkül’ün yılandan saçları olan Medusa’nın kafasını kesmesi ile yakından alakalıdır. Hikayede yıkıcı duygulara, obsesyona ve kıskançlığa yönelik bir vurgu vardır. Aslında hikayede yaralı dişi enerjinin (burada Medusa da bir kurban haline gelmiştir) yaratabileceği şiddet ve aşırı negatif yönler vurgulanır.

Bu astrolojik olay ani ve yüksek bir enerjinin, birikimin ve gerginliğin şiddetle boşalmasına işaret edebilir. Teknolojik bir durum ya da uzay, havayolları ile ilgili gelişmeler kaza riski taşıyabilir. Aynı zamanda eğer yapıcı şekilde kullanabilirsek, bizi sarsarak uyandırabilecek bir değişikliğin ve özgünlük çabamızın bir yansıması olabilir. Kuşkusuz bu kadar yıkıcı ve şiddet içeren bir durumun olumlu kullanımı pek kolay olmasa da, bilincimize bir yenilenme, uyanış ve orijinalite getirmesi açısından yeni bir döngüye işaret ediyor olabilir.

Bu birleşme yükselen burcunuza göre ne anlama gelebilir?

Daha kişisel açıdan bazı yorumlar yapabiliriz. 15 Temmuz civarında bu konulara dikkat edebilirsiniz. Eğer yükselen burcunuz Koç ise para durumunuz, birikimleriniz konusunda daha önlemci ve sakin düşünmeye bakmalısınız. Ani harcamalar olabilir. Boğa ise kişisel alanda ani tepkiler verebilir ve başkaldırıcı bir tavır izleyebilirsiniz. Gerginliğinizi kontrol altına almaya çalışın ve kazalara dikkat edin. İkizler ise farkına varamadığınız bir durum aniden ortaya çıkabilir ve güven yıkıcı olabilir. Gizli düşmanlıklara ve kıskançlıklara dikkat etmelisiniz. Yengeç ise bugünlerde arkadaşlar arasında ya da aşk hayatınızda dengesizlikler, finansal konularda da daha dikkatli olmayı gerektiren kararlar gündeme gelebilir. Aslan ise iş hayatınızda ve üstlerle ilişkilerinizde daha sabırlı ve yapıcı olmaya özen göstermelisiniz. Beklenmedik durumlar iş hayatınızı huzursuz hale getirebilir. Başak ise bugünlerde uzaklarla, yabancılarla ilgili konular, fikir ve inançlarınızı ortaya koyduğunuz alanlarda ani gelişmeler ve tartışmalarla karşılaşabilirsiniz. Maceracı davranmak tehlikeli olabilir.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise ani durumlar fiziksel açıdan riskli olabilir. Olası kaza risklerine dikkat edilmeli. Cesaret göstermeniz gereken bir olay ile karşılaşabilirsiniz. Eğer Akrep ise bugünlerde ikili ilişkilerinizde, evlilik hayatında ani durumlar, birikmiş olan enerjiler tartışmalı şekilde boşalabilir. Bedene gelebilecek darbelere de dikkat edilmeli. Eğer Yay ise bugünlerde iş ortamında daha dikkatli olmalı ve fiziksel açıdan kaza riski oluşturabilecek durumların farkında olmalısınız. Enerjinizi doğru yönde kullanmaya çalışmalısınız. Eğer Oğlak ise bugünlerde aşkta ani durumlar, elektrikli gelişmeler var. Bu durum olumlu ya da yıkıcı da olabilir. Çocuklarla ilgili konular da sakinlik gerektirebilir. Eğer Saka ise bugünlerde evde ve ailevi konularda daha yapıcı düşünmeye ihtiyacınız olacak. Evde gerginlik

Haberin Devamı

olabileceği gibi kendi iç dünyanızda da uyanışlar, yeni farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Eğer Balık ise ilginç ve orijinal fikirler söz konusu olabilir. Ancak iletişimde ve ulaşımda daha sakin ve dikkatli olmaya çalışın. Yolculuklar daha riskli de olabilir.