Ağustosta bu konulara dikkat!

Fikirler, inançlar, iletişim ve hareket açısıdan gerginleşen koşulları daha aklı selim yönetelim.

Sevgili okurlar, Merkür astrolojide hızı, hareketi, zekayı ve oyunculuğu açıklar. Tanrıların habercisi olarak adlandırılması da bu nedenledir. Ancak Merkür her yıl en az 3 kez astronomik nedenlerle Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş gibi gözükür. İşte böyle zamanlarda olayların gidişatında, kararlarımızda, düşüncelerimizde dikkat çekici dönüşler ve kırılmalar gündeme gelir. Çoğu zaman fikir değiştiririz, bazen de eksik olan bir şeyin farkına vararak yeniden başlamak, süregelen işleri düzeltmek zorunda kalabiliriz.

Haberin Devamı

Merkür 5 Ağustos’tan itibaren Başak burcunda geri dönecek ve 15 Ağustos’ta ise Aslan burcuna yeniden geri dönmüş olacak. Bu süreçte 19 Ağustos’taki iç kavuşuma ve aynı gün gerçekleşen dolunaya da dikkat etmek gerekiyor. Söz konusu dolunayda Uranüs öne çıkarken, belirli konularda daha uyanık olmamız gerektiğini gösteriyor. Bunların ilki ne kadar objektif olduğumuz ile ilgili. Çoğu zaman belirli düşünceleri sahiplenir ve sanki bu düşüncelerin bizim kişiliğimizin bir parçası olduğunu düşünürüz. 19 Ağustos’taki dolunay bu yönde bize önemli bir ders getirebilir. Özellikle planlar, kişisel açıdan çok önemsediğimiz ve oldukça rijid davrandığımız durumlar içinde önemli gerginlikler, sürtüşmeler ya da kilitlenmeler gündeme gelebilir. Dolunaylar kutuplaşma ve farkındalık yaratan zamanlar olduğu için, özellikle 19 Ağustos civarında düşünce düzeyinde daha gergin ve farklı bir tavır sergileyebiliriz. Böyle zamanlarda görüşmeler, belgeler ya da karar verme düzeyinde aksilikler gündeme gelebilir.

Diğer yandan Merkür yolculukları, hareketi anlatan güç olduğu için, 19 Ağustos civarında trafikte, yolda ve iletişim alanında daha dikkatli ve sakin olmaya çalışalım. Kimi zaman belgeler ya da belirli kararlar anlaşmazlık kaynağı olabilir. Benzer şekilde teknolojiyi, haberleşmeyi ve medyayı ilgilendiren konularda ani durumlar, aksamalar gündeme gelebilir.

14 Ağustos’ta yüksek enerjiler, gerginlikler

Ağustos ayında içinde fikirlerimizin, görüşlerin ve iletişimin olduğu konularda yüksek enerjiler ama aynı zamanda engelleyici ya da geciktirici durumlar da gündeme geliyor. Mars ve Jüpiter’in İkizler burcunda yanyana gelmesi sözlerde, görüşmelerde, iletişim ve hareket ile ilgili konularda yüksek enerjilere, kimi zaman inançlarımız, fikir ve görüşlerimiz doğrultusunda da daha ateşli, kavgacı ya da iddialı olma durumlarına işaret etmekte. Özellikle 14 Ağustos civarında gerek yolculuklarda, hareket halinde gerekse düşünce boyutunda yüksek gerilimler ve aynı zamanda bazı şanssızlıklar, daha planlı ve gerçekçi olmamızı gerektiren gelişmeler gündeme geliyor. Böyle zamanlarda inandığımız ya da aşırı kişiselleştirdiğimiz düşüncelerimizde sakin ve dengeli davranmamız gereken durumlarla karşılaşabiliriz. Özellikle değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları (astrolojik haritalarında bu burçları güçlü olan kişiler) daha fazla enerji ama aynı zamanda yüksek bir stres ve huzursuzluklarla karşılaşabilir. Bu yüksek ve gergin enerjinin iyi yönetilemediği durumlarda kazalar, tartışmalar ve zihinsel açıdan tüketici olabilecek durumlarla daha çok karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Çok hareketli, fazla hızlı ve enerjik bir döneme girmekteyiz. Böyle bir dönemde iletişim ve hareket gezegeni Merkür’ün de 29 Ağustos’a kadar geri harekette olması pek çok kararda, görüşme içeren konuda, özellikle fikirlerimizin ve inançlarımızın öne çıktığı konularda daha aklı selim bir tutum içinde olmamızı salık vermekte.

Haberin Devamı