SağlıkPillbox Nedir, Ne İçin Kullanılır? Pillbox'ın Türkçe'si Nedir?

Pillbox Nedir, Ne İçin Kullanılır? Pillbox'ın Türkçe'si Nedir?

15.03.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Hastalıkların çoğalması ile sürekli alınması gerek ilaçlar arttıkça insanlar yanlarında koca koca ilaç kutularını veya ilaç tabletlerini taşımak istememektedirler. Bu bağlamda ilaçlarını hijyene uygun bir şekilde taşımak ve sürekli yanlarında bulundurmak istemektedirler. Bu manada da sağlık sektöründe pillbox isimli ilaç kutuları kullanılmaya başlandı. Peki nedir bu ilaç kutularının işlevi? Pillbox, ilaçlarımızı ne derecede muhafaza edebiliyor? İşte, pillbox kutucukları hakkındaki detaylar.

Pillbox Nedir, Ne İçin Kullanılır Pillboxın Türkçesi Nedir

Pillbox, İngilizce bir ifadedir. İngilizcede "pill" kelimesi hap, "box" kelimesi ise kutu anlamına gelmektedir. Bakıldığında hap kutusu olarak değerlendirilmesi mümkündür.

Haberin Devamı

Pillbox Nedir?

Pillbox, güvenli ve hijyenik bir şekilde hap taşımaya yarayan küçük kutucuklar olarak tanımlanabilmektedir. Hatta bazı pillboxlar bölüm bölüm ayrılmış olup, böylece öğünlere göre alınacak haplar ayrılabilmektedir.

Pillbox Ne İçin Kullanılır?

Yanında ilaç kutusu ve ilaç tabletleri taşımak istemeyen, haplarını daha az yer kaplayan ve daha temiz bir şekilde taşımak isteyen kişilerin kullanımında olan kutucuklardır.

Pillbox'ın Türkçesi Nedir?

Pillbox kelimesinin Türkçe karşılığı hap kutusu veya ilaç kutusu olarak tanımlanabilir. Fazla pahalı olmayan bu minik kutucuklar rahatlıkla alınabilir ve taşınabilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar