Genel SağlıkParvovirüs Nedir, Neden Olur? Köpeklerde Porvovirüs Tedavisi Nasıl Yapılır?

Parvovirüs Nedir, Neden Olur? Köpeklerde Porvovirüs Tedavisi Nasıl Yapılır?

15.12.2021 - 01:12 | Son Güncellenme:

Köpeklerde görülen rahatsızlıklar arasında bulunan parvovirüs özellikle hayvanlarda ateş ve sürekli uyku hali olarak da gözlemlenen bir hastalık olarak bilinmektedir. Parvovirüs en yaygın belirti olarak kanlı ishal görülmesine neden olmaktadır. Parvovirüs öldürücü olabilen ve bulaşıcı bir hastalık olmaktadır. Parvovirüs nedir ve neden olur? Köpeklerde parvovirüs neden olur detayları ile derledik.

Parvovirüs Nedir, Neden Olur Köpeklerde Porvovirüs Tedavisi Nasıl Yapılır

 Parvovirüs köpeklerin sağlığını oldukça olumsuz etkileyen ve hastalığın ilerleyen durumlarında ölümcül etkileri bulunabilen bir hastalıktır. 

Haberin Devamı

 Parvovirüs Nedir? Neden Olur? 

 Parvovirüs köpeklerin yaşamını olumsuz yönde etkileyen belirtileri ishal, kusma, ateş, halsizlik olan ve son derece bulaşıcı olan bir enfeksiyonel hastalıktır. Parvovirüs oluşumu genellikle enfekte olan bir köpeğin veya insana geçmesi ile insandan hayvana bulaşabilen bir hastalıktır. 

 Köpeklerde parvovirüs özellikle enfekte olan hasta köpeğin dışkısı ile temasından bulaşmaktadır. Parvovirüs köpek dışkısında bir yıl kadar yaşayabilen bir mikrop olduğundan dolayı bulaşıcılığı uzun sürmektedir. 

 Köpeklerde Parvovirüs Tedavisi Nasıl Yapılır? 

 Köpeklerde parvovirüs tedavisi için tam olarak bir tedavi yöntemi bulunmamakla beraber diğer bakteriyel yöntemler kullanarak enfeksiyonu önlemek amaçlanmaktadır. Parvovirüs tedavisinde yoğun bir bakım ve sistematik destek uygulamak hastalığın tedavi edilmesinde önemli olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Parvovirüs olan köpeğin bulunduğu alanların dezenfekte edilmesi ve parvovirüs hastalığına karşı düzenli olarak temizlik yapılması gerekmektedir. 

 Parvovirüs insanlara da bulaşabilen bir enfeksiyon olduğu için dikkatli olmak gerekmektedir. Parvovirüs olan köpeklerin diğer hayvanlardan ayrı bölümlere ayrılması da oldukça önemli olmaktadır. 

 ​​​​​

 

Yazarlar