YaşamPapatya Çayı Nasıl Yapılır? Taze Papatya Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

Papatya Çayı Nasıl Yapılır? Taze Papatya Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

09.12.2020 - 06:03 | Son Güncellenme:

Papatya çayı, insan sağlığı için oldukça önemli bir besindir. Bu nedenle de tüketilmesi gerekmektedir. Papatya çayı nasıl yapılır? Taze papatya çayı nasıl demlenir ve nasıl içilir? Papatya çayının faydaları nelerdir? Tüm detayları sizler için derledik.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır Taze Papatya Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir

Papatya çayı bitkinin çiçeklerinin kurutulması ile elde edilir. Dışarıdan müdahaleye gerek kalmadan güneşte belirli bir seviyeye kadar kurutulan papatyam çiçeğinin aroması papatya çayını oluşturur. Papatyanın çayında çiçeklerin kurutulması gerekmektedir. Bitkinin kökü veya gövde kısmının tüketilmesi zararlıdır.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya çiçeğinin kurutulması ile elde edilen papatya çayının hazırlanması oldukça kolaydır. Doğada belirli bir büyüklüğe gelmiş olan papatyalar toplanarak evde kurutulabilmektedir. Evde kurutmak isteyenler için kurutma süresi iklimsel değişikliklere göre 15 gün ile 30 gün arasında değişebiliyor. Papatya çayı, normal demleme usulü ile çaydanlık yardımı ile demlenebilir.

Bunun yanı sıra filtre yöntemi ile yani kaynar suyun içine bırakılarak özünün çıkarılması ile de tüketilebilir. Papatya çayının hazır satılan sallama paketleri de bulunmaktadır ancak tavsiye edilen tüketim biçimi kurutulmuş papatyaların kullanılmasıdır.

Taze Papatya Çayı Nasıl Demlenir ve Nasıl İçilir?

Taze papatya çayı için kurutulmuş olan çiçeğin süresi oldukça önemlidir. Genel olarak yeni kurutulmuş yaprakların tercih edilmesi gerekmektedir. Bunların yanı sıra kalan papatya çiçeğinin de iyi bir şekilde muhafaza edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Papatya çayının kaynama süresi yaklaşık 8 - 10 dakika kadardır. Bu sürenin ardından kaynar suyun kapatılmasının ardından 5 dakika demlemeye bırakılmalıdır. Bunların yanı sıra filtre yönteminde de 5 dakika bekletilmesi gerekmektedir. Papatya çayının tatlanması için içine kesme şeker, limon ve bal gibi gıdalarda koyulabilir. Papatya çayı sıcak içilen bir içecektir, tüketilmesi sırasında soğutulmamasına dikkat edilmelidir.

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

Papatya çayını vücuda pek çok faydası bulunmaktadır. Kadınlarda adet döneminde tüketilmesi ağrıları azaltır. Uyku düzensizliklerine iyi gelir. Kemik güçlendirici bir etkisi vardır. Hücreleri yenileyerek kanser oluşumunu engeller. Bunların yanı sıra papatya çayının rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu etkisi ile de vücudun yorgunluğunu alır. Papatya çayı cilde de iyi gelirken özellikle diyabet rahatsızlığının oluşmasına da engelleyici bir besindir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Karsu anne oldu! Eşinin bebeğiyle ilk karesini paylaştı
Karsu anne oldu! Eşinin bebeğiyle ilk karesini paylaştı

Cadde | 23.04.2025 - 12:48

Ünlü şarkıcı Karsu Dönmez, dört gözle beklediği ilk bebeğine kavuştu. Şarkıcı, eşi Mike Schrama ile oğlunun birlikte yer aldığı ilk fotoğrafını sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı.

Yazarlar