23.09.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:
Panga balığı günümüzde genellikle çiftlikte yetiştirilmektedir. Bu balıkların yağ oranı oldukça düşüktür. Pek çok ülkede popüler olan bu balığın insan sağlığına da pek çok faydası bulunmaktadır.
Panga Balığı Nedir?
Panga balığı dünyada en fazla üretilen balık türlerinden biridir. Bu balığın yaklaşık olarak bir milyon ton kadar üretimi gerçekleştirilmektedir. Özellikle göz sağlığına faydalı olması nedeni ile tüketilmesi önerilir. Amerika'da son zamanlarda sıklıkla tüketilmektedir.
Bu balıkların doğal ortamları Vietnam'dır. Burada bulunan Mekong isimli nehirden yavru iken alınan balıklar havuzlarda yetiştirilmektedir. Yaklaşık 1-1,5 kg ağırlığa ulaştıkları zaman hasat edilmeye başlanır.
Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Panga balığı Vietnam'da yetişen bir balık türü olarak bilinir. Yağ oranının düşük olması ile bilinir. Beyaz etli ve karidese benzer bir tadı vardır. Özellikle Amerika ile Avrupa ülkelerinde bu balık çokça tüketilmektedir.
Panga balığı, akvaryum balığı olarak da bilinir. Bu balık türünün ömrü yaklaşık olarak 10 sene kadardır. Görme duyuları çok gelişmiş değildir. Bu nedenle genellikle su altındaki titreşimleri algılama özellikleri vardır. Saklanmak için çoğunlukla mango kökleri ya da kaya altlarını tercih eder. Bu balık türü yaşadığı yerlerde bulunan halkın başlıca besin kaynağı olmaktadır.