Torununu kurtarmak için cehennemden kaçan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı ‘İntikam Yolu’, Cem Yılmaz gösterilerinin temelini oluşturan kuralı bile görmezden geliyor…
Torununu kurtarmak için cehennemden kaçan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı ‘İntikam Yolu’, Cem Yılmaz gösterilerinin temelini oluşturan kuralı bile görmezden geliyor…
Drive Angry- İntikam Yolu
Yıllar önce ölmüş eski bir suçlu olan John Milton’un (Nicolas Cage) torunu sahte mesih Jonah King (Billy Burke) ve şeytana tapan kana susamış müritleri tarafından kaçırılır. Müritlerin amacı bebeği dolunayda kurban etmektir. Bunu öğrenen Milton, cehennemden kaçarak peşlerine düşer. Böylece, amansız bir takip başlar…
Cem Yılmaz bile fark etmişti
Fantastik macera filmlerinden hoşlananlara hitap etmeye çalışan ancak bunu bir türlü başaramayan “Drive Angry-İntikam Yolu”, bir yol hikâyesi anlattığı için ‘Mad Max’ serisine ve içinde barındırdığı mistik olaylar nedeniyle de ‘Ghost Rider- Hayalet Sürücü’yü anımsatıyor. Ancak, ikisinin bile yanından geçemiyor.
Sanki üç boyutlu filmlerin iyi bir gişesi olduğunu bilen yapımcıların ‘Sadece para kazanalım ne olursa olsun’ dediğini duyar gibi oluyorsunuz. Aksiyon sahneleri izleyenleri tatmin etse de hikâyedeki boşluklar devamlı aklınızı karıştırıyor. Aksiyon filmlerinin en basit kuralı anlaşılır olan bir senaryodur. Çünkü izleyici çok düşünmeden perdede gördüklerinin etkisine girer. Cem Yılmaz bile bu kuralı gösterilerinde kullanıyordu. İzleyicinin takip etmesini kırarak onları güldürüyordu. Düşünmelerini istemiyordu. Çünkü onun sloganı insan düşünürken gülmezdi…
Gişede beklenen ilgiyi görmedi
“Drive Angry- İntikam Yolu” Amerika’da 26 günde toplam 10,5 milyon dolar hasılat elde etti. 2290 sinemada gösterime giren film, tam bir hayal kırıklılığı yarattı. Sinemaseverlerin ‘3D’ filmlere büyük ilgi göstermesi bile İntikam Yolu’nu kurtaramadı.
Zaten, böyle bir başarısızlık Nicolas Cage için bekleniyordu. Çünkü Amerika’daki hayran kitlesi kendisi için değil filmin içeriğine göre sinemaya gidiyordu. Son iki filmine baktığımızda bunu hemen fark ediyorsunuz. 40 milyon dolara mal olan “Season of the Witch- Cadılar Zamanı” gişede 24 milyon dolar gelir elde ederken 150 milyon dolarlık “The Sorcerer's Apprentice- Sihirbazın Çırağı” sadece 63 milyon dolar kar sağladı. (İki filmin gişe sonuçları sadece Amerika’yı kapsamaktadır.) ‘Görünen köy kılavuz istemez’ derler… Arka arkaya üç filmin de akıbeti aynı oluyorsa, yapımcıların artık bir şeylerin farkına varma zamanı gelmiştir.
Sevişirken adam öldürmeye devam
Çok başarılı bir film olmasa da en akılda kalan sahne John Milton’un barda tanıştığı bir kadınla odasında sevişmesi. Ve odasını basan adamları hâlâ sevişirken öldürmesi…
Sinema tarihine geçen sahnede Cage, süper bir performans sergiliyor. Bence bu yıl en kötülere verilen ‘Ahududu’ ödülü oyunculuk dalında Nicolas Cage’e gitsin. Zaten oynadığı filmlerde bakışlar, konuşmalar ve yürüyüşler bile aynı.
Üç boyutlu efektler göze çarpıyor
‘İntikam Yolu’nda üç boyutlu görüntüleri daha gerçekçi yapmak için kullanılan dijital efektler filmde çok sırıtıyor. Özellikle kırılan cam parçalarının etrafa dağılması ve havada uçan balta ya da sopaların gerçekten orada olmadığı belli oluyor. En gerçekçi görüntüler arabaların patlaması ve parçalanmasında yaşanıyor. Çünkü onlar dijital değil…